Prognoza meteo pe trei zile. Sfârşitul de weekend vine cu ploi, iar de luni se întoarce canicula

PROGNOZA METEO. În următoarele 3 zile vremea va fi schimbătoare. Pentru duminică, meteorologii anunţă vreme instabilă cu descărcări electrice şi intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor. De luni, revin temperaturile caniculare, în special în sud şi sud-estul României.

18 iun. 2016, 12:46
Prognoza meteo pe trei zile. Sfârşitul de weekend vine cu ploi, iar de luni se întoarce canicula

PROGNOZA METEO. La noapte, 18 – 19.06, în Moldova, cea mai mare parte a Olteniei şi a Munteniei şi local în Transilvania instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată şi se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse local torenţiale, intensificări de vânt cu aspect de vijelie şi local grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat 40…50 l/mp. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii restrânse. Temperaturile minime se vor încadra între 11 și 21 de grade. bucureşti……instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, descărcări electrice, averse şi posibil grindină. temperatura minimă va fi de 19…20 de grade.

În Bucureşti, instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, descărcări electrice, averse şi posibil grindină. Temperatura minimă va fi de 19…20 de grade.

DUMINICĂ, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în vestul, sud-vestul şi centrul ţării unde temporar înnorările vor fi accentuate, se vor semnala frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea şi caracter torenţial, intensificări ale vântului ce pot lua şi aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat, cu precădere în vestul şi nordul Olteniei, 50 l/mp. în restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mici şi la intensitate mai redusă. Temperaturile maxime, în uşoară scădere şi în sud şi sud-est, se vor încadra între 25 de grade pe litoral si in dealurile de vest şi 32 de grade de grade in muntenia, iar indicele temperatură-umezeală (itu) va mai putea atinge pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului izolat în Câmpia Română.

În Bucureşti, vremea va fi călduroasă, iar în orele după-amiezii indicele temperatură-umezeală (itu) va mai putea atinge pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului. cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. temperatura maximă, mai scăzută decât în zilele anterioare, va fi de 31…32 de grade.

LUNI, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, izolat caniculară în sudul Munteniei şi al Transilvaniei, unde temperaturile maxime vor atinge 35 de grade, plecand de la 28 de grade in delaurile de vest si pe litoral. Disconfortul termic va fi accentuat în sud, în est şi în centru, zone unde indicele temperatură-umezeală (itu) va atinge pragul critic de 80. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări în zona montană, unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată. începând de seara, instabilitatea atmosferică se va accentua în vestul ţării, unde vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat grindină; local cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp.

În Bucureşti, vremea se va menţine călduroasă, iar disconfortul termic se va accentua. temperatura maximă va fi de 33…34 grade, iar indicele temperatură-umezeală (itu) va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.

MARŢI, vremea se va menține călduroasă, caniculară îndeosebi în regiunile sudice, estice și centrale, unde disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile vestice și zona montană, unde vor fi înnorări temporare și pe arii restrânse, mai ales în prima parte a intervalului, se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. punctiform se pot cumula cantități de apă mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 și 23 de grade, mai scăzute în depresiunile intramontane, dar şi uşor mai ridicate pe litoral.

În Bucureşti, vremea se va menține călduroasă, iar după-amiaza va deveni caniculară, urmând a se înregistra o temperatură maximă în jurul a 35 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Minima termică va fi de 20…21 de grade.

Vremea se va menține călduroasă în majoritatea regiunilor, chiar caniculară după orele prânzului în cea mai mare parte a țării, indeosebi miercuri si joi. Nu vor lipsi nici furtunile, iar probabilitatea de apariție a fenomenelor specifice instabilității atmosferice va fi mai ridicată mai ales în vest, în centru și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 36 de grade.