PROGNOZA METEO pe trei zile. Temperaturi de până la 21 de grade Celsius în ultima zi de iarnă

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă vreme caldă şi frumoasă pentru ultimele zile din iarnă. Cu toate acestea, îşi vor face apariţia şi precipitaţiile.
Filip Stan
26 feb. 2016, 15:25
PROGNOZA METEO pe trei zile. Temperaturi de până la 21 de grade Celsius în ultima zi de iarnă

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, valorile termice vor fi în continuare mai ridicate decât cele normale pentru sfârşitul lunii februarie, astfel că cele maxime se vor încadra între 4 grade în Dealurile Moldovei şi 13 grade în Banat. Cerul va avea înnorări temporare, va ploua slab pe arii restrânse în sudul ţării şi izolat în celelalte regiuni, iar la munte precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, mai ales noaptea, în sudul Banatului şi pe crestele montane.

În Bucureşti, valorile de temperatură, în special din cursul nopţii, se vor situa peste cele obişnuite ale perioadei, astfel că maxima va fi de 8…10 grade. Cerul va avea înnorări şi vor fi condiţii să plouă slab şi trecător. Vântul va sufla slab până la moderat.

Duminică, vremea se va încălzi în toată ţara, astfel că valorile se vor situa cu mult peste mediile climatologice specifice datei, cu maxime ce se vor încadra între 8 grade în centrul Moldovei şi Deltă (la ţărm de mare) şi 18 grade în Dealurile de Vest. Cerul va avea înnorări, mai persistente dimineaţa şi noaptea în regiunile extracarpatice, unde vor fi şi condiţii de ceaţă. Va ploua slab pe arii restrânse în sud-vest şi la munte, iar în rest doar cu totul izolat va burniţa. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului şi la munte.

În Bucureşti, vremea se va încălzi faţă de ziua precedentă. Cerul va avea înnorări mai ales dimineaţa şi noaptea când vor fi condiţii de burniţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade.

Luni, în cea mai mare parte a ţării vremea va continua să se încălzească şi va fi cu mult mai caldă decât în mod normal pentru sfârşitul lunii februarie, în special în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 şi 20 de grade: 7…8 grade în Moldova şi pe Litoral, 20…21 de grade în Dealurile de Vest. Ziua, cerul va fi temporar noros şi va ploua local în Banat şi Crişana şi pe arii restrânse în rest. Seara şi noaptea nebulozitatea se va accentua în toate zonele, aria ploilor se va extinde treptat şi va cuprinde toată partea de vest, nord şi centru a teritoriului, unde izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate, în timp ce în rest ploile se vor semnala local şi vor fi slabe cantitativ. Spre sfârşitul intervalului, în zona montană înaltă, vor fi posibile precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări susţinute la munte şi în sudul Banatului, dar temporar şi la cote mai reduse şi în celelalte regiuni. Dimineaţa, va fi ceaţă local în Moldova şi pe spaţii mai mici în Muntenia şi Dobrogea.

În Bucureşti, valorile termice vor continua să crească şi vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât în mod obişnuit. Cerul va avea înnorări temporare în cursul zilei, dar noaptea nebulozitatea va fi accentuată, iar probabilitatea de ploaie ridicată. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade.

Marţi, deşi valorile termice vor marca o scădere uşoară faţă de ziua precedentă în cea mai mare parte a ţării, acestea vor caracteriza o vreme caldă pentru începutul lunii martie. Cerul va fi variabil, cu înnorări în jumătatea de sud-est a teritoriului, unde va ploua pe arii extinse, izolat mai însemnat cantitativ, iar noaptea şi în regiunile vestice şi nord-vestice, unde ploile se vor semnala însă la nivel local şi vor fi slabe cantitativ. În zona montană înaltă, noaptea, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va avea unele intensificări la munte şi în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 grade în Deltă şi nordul Moldovei şi 17 grade în sudul Banatului. De miercuri, valorile termice se vor menţine în general mai ridicate decât cele normale pentru începutul lunii martie. Temporar vor fi precipitaţii în toate zonele.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe trei luni: Cum va fi vremea de Paşte

Spynews
MAE, alertă de călătorie! Un român a murit și alți doi au avut nevoie de îngrijirile medicilor
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Adio zboruri din București către acest oraș european! Wizz Air a decis să renunțe la rută chiar de săptămâna viitoare
Capital.ro
Șoferii, obligați să plătească. Banii pe care conducătorii auto nu erau pregătiți să-i achite
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
Cornel Dinu șochează, după ce Țălnar i-a luat apartamentul: „Îmi fac testamentul. M-a nenorocit”
Spynews
Armin Nicoară, mesaj emoționant de ziua de naștere a mamei sale. Artistul se mândrește cu femeia care i-a dat viață: „Ești cea mai minunată” / FOTO
Spynews
Băuturile pe care este bine să le consumi pe caniculă. Te hidratează în zilele de vară
Evz.ro
Bancnote euro, retrase din circulație. Trebuie schimbate rapid
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
Aparatul electrocasnic care te „rupe” la bani fără să-ți dai seama. Consumă într-un minut cât 300 de becuri simultan
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
Românii pot fi despăgubiți în urma furtunilor violente! Ce condiții trebuie să îndeplinească cei ale căror locuințe au suferit pagube
Capital.ro
A murit marele CÂNTĂREŢ al României. Cea mai neagră zi: Dumnezeu sa te ierte, om bun
StirileBZI
Săptămâna de lucru de 4 zile! Ce spun specialiștii despre weekend-ul de trei zile
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Cătălin Drulă demisionează din fruntea USR după pierderile la alegerile locale și europarlamentare
MediaFlux
RĂSTURNARE privind RECALCULAREA PENSIILOR! Lovitură pentru SENIORI
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?