PROGNOZA METEO pe trei zile. Viscolul vine cu GER aprig

PROGNOZA METEO. Ninsorile abundente şi viscolul din următoarele zile va fi însoţit de un ger apring, deşi temperaturile resimţite vor fi puternic mai scăzut decât cele anunţate de meteorologi.

28 ian. 2014, 15:38
PROGNOZA METEO pe trei zile. Viscolul vine cu GER aprig

PROGNOZA METEO. Miercuri trebuie să luptăm din nou cu viscolul violent care a determinat instituirea codului galben şi chiar portocaliu tot în zonele afectate de precedentul viscol. Va ninge în cea mai mare parte a ţării, mai abundent în sudul şi sud-estul ţării, unde echivalentul în apă al precipitaţiilor va depăşi local 15 pe mp şi drept urmare stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Vântul va sufla cu putere în jumătatea de sud-est a ţării şi la munte, unde va depăşi 60, 70 km/h, dar în Bărăgan, în Dobrogea şi în sudul Moldovei meteorologii spun că se vor depăşi chiar şi 80 km pe oră. În aceste condiţii zăpadă va fi puternic viscolită şi troienită, iar vizibilitatea va scădea drastic. În primele ore ale zilei în sudul Dobrogei şi pe litoral vor fi şi precipitaţii mixte şi conditii de depunere de polei. Va fi şi o vreme rece, geroasa chiar dimineaţă în nord-est şi în centru, cu minime ce pleacă de la -10 grade în nordul Moldovei şi ajung la 4..5 grade în sudul litoralului.

PROGNOZA METEO. Vremea se înrăutăţeşte şi în Capitală, miercuri. Ninge mai toată ziua şi ne aşteptăm aşadar la un nou strat de zăpadă consistent. Vântul suflă tot mai tare şi intensificările vor depăşi 60 km/h, viscolind şi troienind zăpada. Maximele nu vor depăşi minus 4, minus 3 grade, dar vântul puternic scade temperatura real resimţită până aproape de -15 grade.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni

PROGNOZA METEO. Joi, vremea se ameliorează semnificativ. Mai ninge, însă ninsorile slăbesc în intensitate, în regiunile extracarpatice în timp ce vântul mai suflă cu intensificări semnificative doar local în jumătatea de sud şi trecător în restul ţării, cu cele mari viteze în Banat şi drept urmare zăpadă va fi viscolită şi spulberată. Ziua debutează cu ger în nord-est şi în centru, iar după-amiază aşteptăm maxime de la doar -14 grade în nordul Moldovei, aşadar ger pătrunzător pe tot parcursul zilei şi 5 grade în dealurile de vest.

PROGNOZA METEO. Şi în Bucureşti, joi vremea e rece şi închisă, geroasă chiar dimineaţa. Trecător mai ninge slab, îndeosebi în prima parte a zilei. Vântul mai spulberă zăpada cu intensificări de 40, 45 km/h şi accentuează senzaţia de frig pătrunzător pe care oricum o resimţim la maximele de doar -8, cel mult -7 grade.

PROGNOZA METEO. Vineri, vremea rămâne rece în cea mai mare parte a ţării, mai mult, începe cu ger în sud, în est şi în centru, unde aşteptăm şi valori în jur de -19 grade. Peste zi tot în Moldova e ger, vor fi şi maxime de doar -15, -14 grade în timp ce în Dealurile de vest e cel mai cald, dacă putem spune aşa, 3, 4 grade prognozează meteorologii aici. Cerul va fi variabil, adică se arată şi soarele printre nori dincolo de Carpaţi, dar în regiunile extracarpatice norii domină cerul însă doar pe arii restrânse mai ninge slab. Vântul continuă să scadă în intensitate, doar în sudul Banatului mai suflă alert.

Şi în Capitală ziua de vineri începe cu ger pătrunzator, meteorologii anunţă în jur de -16 grade  aşa că peste zi nu putem spera la mai mult de -8, -7 grade. Cerul e noros mai multe ore.

PROGNOZA METEO. Sâmbătă se încălzeşte uşor mai ales în regiunile intracarpatice, unde se arată şi soarele din când în când. În sud şi în est mai ninge slab, dar mai ales dimineaţa şi în noaptea de sâmbătă spre duminică va fi ceaţă cu depunere de chiciură. Vântul mai suflă cu intensificări în sudul Banatului, în Dobrogea şi la munte. Maximele vor fi de la -8 în Moldova până la 4,5 grade în Dealurile de vest. Valorile termice vor continua să crească duminică şi la începutul săptămânii viitoare, îndeosebi în regiunile intracarpatice. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, slabe cantitativ, va fi destul de redusă, dar se va semnala ceaţă cu depunere de chiciură.