PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea se menţine rece, însă în weekend apare soarele

Vremea se răceşte în aproape toată ţara. Norii vor împărţi cerul cu soarele şi sunt şanse de ploaie în aproape toate regiunile. Sâmbătă, vremea se ameliorează ca aspect, soarele domina cerul, nici vorbă de ploaie, în schimb temperaturile mai scad uşor în nordul, centrul şi estul ţării.

16 oct. 2013, 15:07
PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea se menţine rece, însă în weekend apare soarele

Joi, vremea se răceşte şi în regiunile extracarpatice, iar temperaturile la nivelul întregii ţări vor fi uşor mai scăzute decât cele normale în această perioadă. Vorbim despre maxime ce vor porni de la 12 grade în nordul Moldovei, până la 18 grade în nord-vest şi centru. Ploile vor continua în sudul, sud-estul şi, local, în centrul ţării, iar cantităţile de apă vor depăşi izolat 20-25 de l/mp. În celelalte regiuni sunt şanse să se vadă şi câteva raze de soare şi numai pe alocuri plouă slab. Mai sunt posibile şi joi precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali. Nici vântul nu se domoleşte, acesta va fi mai nervos în jumătatea de est a ţării şi izolat în rest, iar la munte va fi tare.

Vremea se răceste uşor, joi, şi în Bucureşti. Meteorologii nu contrează pe mai mult de 17 grade în orele amiezii, în condiţiile în care cerul este înnorat, continuă să plouă, iar vântul îşi face şi el simţită prezenţa accentuând senzaţia de rece.

CITEŞTE ŞI: Atenţionare COD GALBEN de ploi abundente şi vânt puternic, pentru jumătate din ţară

Vineri, norii vor împărţi cerul cu soarele şi mai sunt câteva ploi slabe ce îşi fac aparitia local în jumătatea de nord a ţării şi numai izolat în celelate zone. Totodată, la munte precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va fi puternic. De altfel, rafale de vânt vor fi şi în sudul, estul şi centrul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 grade în nord-vest şi centru şi 20 de grade în sud.

După un început de zi cu cer mai înnorat, în Bucureşti, soarele preia controlul asupra cerului şi ridică mercurul în termometre spre valori normale pentru data din calendar, respectiv 19-20 de grade. Vântul îşi mai face simţită prezenţa din când în când.

Sâmbătă, vremea se ameliorează ca aspect, soarele domina cerul, nici vorbă de ploaie, în schimb temperaturile mai scad uşor în nordul, centrul şi estul ţării, iar vântul rămâne mai alert în Moldova, Dobrogea şi la munte.  Dimineaţa, în zonele joase se formeză ceaţă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 grade în nordul Moldovei şi 21 de grade în sudul Olteniei.

La Bucureşti, prima zi a sfârşitului de săptămână vine cu vreme frumoasă, cu soare din belşug şi vânt liniştit. Temperatura maximă va fi de 18-19 grade, valori normale de altfel pentru această perioadă a anului.

Duminică, după o dimineaţă destul de rece, cu temperaturi de la numai -7 grade în depresiuni, până la 9 grade în Dealurile de Vest, spre amiază vremea se încălzeste uşor în cea mai mare parte a ţării, pe fondul soarelui generos şi ajungem să vorbim despre temperaturi maxime cuprinse între 14 şi 22 de grade. Temperaturile continuă să crească şi în primele zile ale săptămânii viitoare, când termometrele mai câştigă 2-3 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în regiunile nord-vestice şi la munte, iar dimineaţa şi noaptea se va semnala ceaţă în zonele joase relief, cu precădere în sud şi est.