PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea se va răci semnificativ şi apar precipitaţiile

PROGNOZA METEO. Pentru următoarele zile, meteorologii anunţă că temperaturile vor scădea foarte mult. De asemenea, şi precipitaţiile îşi vor face apariţie.

23 apr. 2016, 16:29
PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea se va răci semnificativ şi apar precipitaţiile

PROGNOZA METEO. Duminică, în majoritatea zonelor ţării, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor marca o scădere. Temporar înnorările vor fi accentuate şi vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, pe arii mai extinse la munte, în jumătatea de vest, dar şi în partea de sud-est şi cu caracter local în rest. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat 30 l/mp şi va cădea grindină. Excepţie va face nord-estul teritoriului, unde vremea va fi caldă, iar ploile se vor semnala pe spaţii mai restrânse, cu precădere noaptea. În zona montană înaltă, în a doua parte a intervalului, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 grade în nordul litoralului şi 21 de grade, în nord-estul Moldovei.

În Bucureşti, vremea se va răci şi va deveni în general instabilă. Cerul va avea înnorări şi temporar va ploua. Vor fi mai ales averse, posibil însoţite de descărcări electrice si de intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 9…10 grade.

Luni, vremea se va menţine în general instabilă, iar în vestul, centrul şi nordul ţării va deveni rece pentru ultima decadă a lunii aprilie. Vor fi înnorări temporar accentuate şi va ploua în majoritatea zonelor ţării. La munte precipitaţiile vor fi mixte, iar în zona înaltă vor predomina ninsorile. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat 30 l/mp, ziua cu precădere în nord şi în centru şi în zonele montane şi submontane, iar noaptea mai ales în sud-est. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale, cu viteze mai mari în Oltenia, nordul Moldovei şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 7…8 grade în nordul teritoriului, dar şi în zona deluroasă din vest şi 18…19 grade în sudul extrem.

În Bucureşti, vremea se va menţine în general instabilă. Cerul va avea înnorări şi temporar va ploua, mai ales noaptea când se pot cumula 10…15 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade.

Marţi, vremea va fi rece pentru această perioadă, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 6 grade în estul Transilvaniei şi 16 grade în Câmpia de Vest. Ziua, cerul va avea înnorări în sudul, estul şi centrul ţării şi temporar va ploua în Muntenia, Dobrogea, Moldova şi local în Transilvania, iar în prima parte a zilei şi în Oltenia. Îndeosebi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali se vor semnala precipitaţii mixte, iar la altitudini mai mari va ninge. Pe arii restrânse, în sud-estul teritoriului şi la munte cantităţile de apă vor fi mai însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi izolat ploi slabe, în primele ore. Noaptea, treptat ploile se vor diminua în intensitate şi se vor restrânge către extremitatea de est a ţării, iar cerul va deveni variabil. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări temporare în Banat, Oltenia, sudul Moldovei, Dobrogea şi la munte. Spre sfârşitul intervalului se va forma brumă, local în nord, centru şi în zona submontană și pe spaţii mai mici în rest.

În Bucureşti, vremea va deveni mult mai rece decât ar fi normal pentru această perioadă, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 4…5 grade, ușor mai scăzută la periferia oraşului. În cursul zilei, cerul va fi înnorat şi temporar va ploua, posibil moderat cantitativ. Noaptea, ploaia va înceta, treptat cerul va deveni variabil şi spre dimineaţă vor fi condiţii de brumă în zona preorăşenească. Vântul va sufla slab şi moderat.

Miercuri, vremea va fi predominat frumoasă, dar răcoroasă pentru această dată în cea mai mare parte a ţării, în special dimineaţa, deşi valorile termice vor marca o creştere faţă de intervalul precedent. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări în a doua parte a intervalului în regiunile vestice şi nord-vestice, unde pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 grade în estul Transilvaniei şi 21 de grade în Câmpia de Vest.

Joi, vineri, sâmbătă, vremea va fi relativ caldă în majoritatea zonelor. Temporar va ploua, pe arii mai extinse în regiunile vestice, nordice şi centrale.