PROGNOZA METEO pentru trei zile. Vremea devine instabilă. Cum va fi sfârşitul de săptămână

PROGNOZA METEO PENTRU TREI ZILE. În prima parte a intervalului, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Finalul săptămânii va aduce vreme frumoasă, cu valorile termice ce se vor situa ușor peste mediile obișnuite ale perioadei.

12 iun. 2018, 14:59
PROGNOZA METEO pentru trei zile. Vremea devine instabilă. Cum va fi sfârşitul de săptămână

MIERCURI

ÎN ŢARĂ

În jumătatea vestică a țării, precum și în zona de munte, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse îndeosebi la munte și în sud-vest 60…80 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar fenomene asociate instabilității atmosferice vor fi posibile doar izolat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 26 și 35 de grade, iar local indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80, cu precădere în Câmpia Română, unde va fi caniculă.Temperaturile minime vor fi cuprinse între 13 și 21 de grade.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi caniculară și disconfortul termic accentuat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade. Cerul va fi variabil, iar spre seară și la începutul nopții, probabilitatea de apariție a fenomenelor specifice instabilității atmosferice va fi în creștere. Vântul va sufla slab până la moderat.

JOI

ÎN ŢARĂ

În regiunile vestice, sud-vestice, nordice și centrale, precum și în zona de munte, valorile termice vor fi în scădere față de intervalul anterior, iar vremea se va menține instabilă, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină. Ploile vor avea și caracter torențial și se vor cumula cantități de apă de peste 25 l/mp și izolat 50 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala doar pe arii restrânse, iar regimul termic se va menține ridicat. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 24 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 20 de grade.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi călduroasă, cu o maximă termică de 33…34 de grade. Cerul va fi variabil, iar probabilitatea de apariție a fenomenelor specifice instabilității atmosferice va fi în creștere după orele amiezii. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 16…18 grade.

VINERI

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi în continuare instabilă în jumătatea de vest a țării, unde vor fi înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat, ploile vor avea caracter torențial și vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar pe arii restrânse, cu precădere în Muntenia. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 33 de grade, iar cele minime, în general, între 11 și 21 de grade.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi ușor mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Cerul va avea înnorări temporare, iar probabilitatea de apariție a fenomenelor specifice instabilității atmosferice va fi ridicată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 31 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

SÂMBĂTĂ

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi în general instabilă, cu înnorări temporar accentuate. Se vor semnala averse, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, cu caracter local în cea mai mare parte a țării, exceptând Dobrogea unde vor fi doar izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 33 de grade, iar cele minime între 12 și 22 de grade.

LA BUCUREŞTI

Valorile termice vor fi în continuare mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această perioadă. Cerul va fi variabil cu înnorări în partea a doua a zilei când va crește probabilitatea apariției averselor însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 32 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 17.06.2018, ORA 09 – 20.06.2018, ORA 09

ÎN ŢARĂ

Valorile termice se vor situa ușor peste mediile obișnuite ale perioadei, în special în sud și sud-est. Local și temporar, mai ales în jumătatea vestică a țării, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică.

LA BUCUREŞTI

Valorile termice se vor situa ușor peste cele obișnuite ale acestei perioade, iar gradul de instabilitate atmosferică va fi mai ridicat la începutul intervalului.