Prognoză meteo pentru următoarea lună. Vremea se schimbă RADICAL. VIDEO

Publicat: Sâmbătă, 08 Septembrie 2018 12:10 // Actualizat: Sâmbătă, 08 Septembrie 2018 12:29 // Sursa: romaniatv.net

ANM a publicat estimările meteorologice pentru intervalul 10 septembrie - 8 octombrie. Vremea se va schimba radical odată cu instalarea toamnei, ploile făcându-şi simţită prezenţa.

ESTIMĂRI METEOROLOGICE PENTRU INTERVALUL 10 SEPTEMBRIE – 8 OCTOMBRIE 2018. Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Săptămâna 10 – 17 septembrie 2018. Temperatura aerului va avea valori în general mai ridicate decât normalul climatologic al săptămânii în cea mai mare parte a țării, posibil cu abateri mai mari în jumătatea de vest.

Precipitațiile vor fi în general în general apropiate de normele climatologice ale intervalului, exceptând jumătatea de vest a țării, unde tendința va fi deficitară, dar și regiunile sud-estice, unde acestea pot fi excedentare. 

Săptămâna 17 – 24 septembrie 2018. Temperatura aerului va avea valori în general apropiate de normalul climatologic al săptămânii, posibil ușor mai ridicate decât acestea, local în regiunile vestice, nord-vestice și centrale.

Precipitațiile pot fi ușor excedentare, local la munte și în jumătatea de sud – est a țării, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de normele climatologice ale intervalului.

PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Vremea este generoasă cu noi în ultimul weekend de vacanţă

Săptămâna 24 septembrie – 1 octombrie 2018. Valorile termice medii se vor situa în jurul normei climatologică și pot fi ușor mai ridicate decât acestea în special în nord-vestul și centrul țării.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de normele climatologice ale intervalului în majoritatea regiunilor, posibil cu o tendință excedentară local la munte și în regiunile sudice.

Săptămâna 1 – 8 octombrie 2018. Mediile valorilor termice se vor situa în general peste norma climatologică a săptămânii în cea mai mare parte a țării, local cu abateri mai mari în nord-vest și centru.

Regimul pluviometric, în cea mai mare parte a țării, se va încadra în general în limitele normale ale perioadei.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 sep 21:42
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
CA ARE SOTIE SI VREM TOATE SA AJUNGEM SUS PRIN MARITAT INSA URAT CA LOCUL E INTOTDEAUNA OCUPAT:NU VREAU URAT:
1
EUR
4.7081
RON
23 Jan
noapte 1 °
zi 1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H