PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Temperaturi de până la 23 grade, vreme de primăvară

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă că temperaturile continua să crească şi vremea va deveni mult mai caldă decât ar fi normal la această dată. Se vor înregistra maxime de 13 grade in dealurile de vest pana la 23 grade in sud-estul Munteniei si in sudul Dobrogei.

04 nov. 2016, 14:05
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Temperaturi de până la 23 grade, vreme de primăvară

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea se va încălzi, mai ales în regiunile vestice, unde valorile termice se vor situa peste mediile multianuale. Maximele vor fi in general cuprinse intre 6..8 gr in nordul Moldovei si in estul Transilvaniei si 15..16 grade in Banat. In primele ore pe arii restranse va fi ceata in sud, in est si in centru iar in cursul zilei cerul va fi temporar noros şi numai izolat în sud-est vor fi ploi slabe sau burnita.

Spre seară şi noaptea, nebulozitatea se va accentua şi va ploua în jumătatea de vest a teritoriului şi pe arii mai restrânse în rest. În Crişana şi Maramureş, dar îndeosebi în zona de munte aferentă acestor regiuni, cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp. Pe crestele montane, la peste 2000 m altitudine, precipitaţiile pot fi trecător şi sub formă de lapoviţă. Vântul se va intensifica treptat astfel încât noaptea, in vest şi in centru rafalele vor depasi temporar 50 km/h, iar la munte, îndeosebi în zona înaltă, chiar si 70…80 km/h.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât în intervalul precedent şi se vor situa în jurul mediilor multianuale, adica maxime de 11..12 grade. În primele ore vor fi nori josi sau ceata apoi cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară şi în cursul nopţii. Vântul va sufla slab până la moderat.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Temperaturile continua sa creasca si vremea va deveni mult mai caldă decât ar fi normal la această dată, îndeosebi în vest şi in sud-est. Maximele prognozate vor fi cuprinse intre între 9 grade în nordul Moldovei și 21 de grade în Banat. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii extinse în Maramureş şi Crişana, precum şi în zona montană aferentă, unde şi cantităţile de apă vor fi însemnate. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare si va ploua local, in general slab cantitativ, în Banat, Transilvania, Moldova şi Oltenia şi izolat în celelalte regiuni. Dimineaţa, în Câmpia Românâ, pe arii restrânse vor fi condiţii de ceaţă Vântul va sufla mai tare la munte si vest.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea se va încălzi si maximele vor trece de normalul datei din calendar, pana in jur de 16 grade vor arata termometrele dupa amiaza. Cerul va fi temporar noros, iar dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla cel mult moderat.

PROGNOZA METEO LUNI. Temperaturile scad in în vestul țării, dar în celelalte regiuni vor continua să crească, astfel că, vremea va deveni deosebit de caldă pentru această dată, cu maxime de 13 grade in dealurile de vest pana la 23 grade in sud-estul Munteniei si in sudul Dobrogei. Dimineața, în zonele joase de relief, izolat va fi ceață. Peste zi, în jumătatea vestică a țării vor fi innorări temporar accentuate si ploi locale, chiar si averse si izolat e posibil sa inregistram descărcări electrice si cantități de apă însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, doar izolat va ploua slab, dar in noaptea de luni spre marti ploile se extind in regiunile sudice iar in zonele montane inalte revin lapovita si ninsoarea. Vântul va avea intensificări temporare în cea mai mare parte a țării, iar în zona montană înaltă va sufla tare.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea va continua să se încălzească și va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă, cu maxime de 20..21 grade. Cerul va fi temporar noros, dar sansele de ploaie reduse, insa ploaie vine in noatea de luni spre marti.

TENDINTA MARTI. Vremea se raceste semnificativ în cea mai mare parte a tării, maximele vor fi in general intre 7 si 17 grade. Va ploua în toate regiunile, iar in zona montană înaltă, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță si ninsoare iar vantul va sufla mai tare in sudul si in estul tarii precum si la munte. In zilele urmatoare, pana vineri, temperaturile continua sa scada si vremea devine mai rece decat in mopd normal iar precipitatiile vor cadea temporar in cea mai mare parte a tarii.