PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vremea caniculară va persista, vezi când începe să se răcească

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă că vremea se va menține caniculară, iar disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat. În weekend, temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 34 și 40 de grade, cu cele mai ridicate valori în Banat și în Oltenia. De luni, în jumătatea de nord a teritoriului valorile termice se vor apropia treptat de cele normale la această dată.

02 aug. 2017, 12:46
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vremea caniculară va persista, vezi când începe să se răcească

PROGNOZA METEO PENTRU INTERVALUL 02 august, ORA 21 – 03 august, ORA 09

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9…10 grade în depresiuni și 25…26 de grade în Dealurile de Vest și în nordul litoralului.

PROGNOZA METEO LA BUCUREŞTI Cerul va fi senin, iar vântul slab. Temperatura minimă va fi de 18…20 de grade.

PROGNOZA METEO PENTRU INTERVALUL 03 august, ORA 09 – 04 august ORA 09

În cea mai mare parte a țării vremea va fi caniculară după-amiaza, iar disconfortul termic accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să atingă și să depășească ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 30…31 de grade pe litoral și în jurul a 39 de grade, local, în vestul, sud-vestul și centrul țării, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 și 24 de grade, mai scăzute, spre 10 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, dar și mai ridicate, până la 26…27 de grade în Dealurile de Vest și în nordul litoralului. Cerul va fi variabil pe litoral și la munte și mai mult senin în restul teritoriului. Cu totul izolat, în zona montană, în a doua parte a zilei, vor fi ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat.

PROGNOZA METEO LA BUCUREŞTI. Vremea va fi caniculară după-amiaza, iar disconfortul termic accentuat, indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) urmând să atingă și să depășească pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 36…37 de grade, iar cea minimă de 19…21 de grade.

PROGNOZA METEO PENTRU INTERVALUL 04 august, ORA 09 – 05 august, ORA 09

Vremea se va menține caniculară, iar disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să depășească, pe arii extinse, pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 32 de grade pe litoral și în jurul a 40 de grade, local, în jumătatea de vest a țării, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 27…28 de grade în Dealurile de Vest și în nordul litoralului. Cerul va fi mai mult senin și doar cu totul izolat, în orele amiezii, vor fi ploi slabe, de scurtă durată, în zona de munte. Vântul va sufla slab și moderat.

Citeşte şi: Temperaturi insuportabile, canicula face victime. Vezi cum trebuie să te îmbraci, ce sa mănânci şi când este interzis să stai în soare

PROGNOZA METEO LA BUCUREŞTI. Vremea va fi în continuare caniculară, iar după-amiaza disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat, indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU), urmând să depășească pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimă va fi de 20…22 de grade.

PROGNOZA METEO PENTRU INTERVALUL 05 august, ORA 09 – 06 august, ORA 09. Vremea caniculară va persista, iar disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 34 și 40 de grade, cu cele mai ridicate valori în Banat și în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 27…28 de grade în Dealurile de Vest și în nordul litoralului. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea. Izolat vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice, după-amiaza și seara, în nordul, centrul țării și la munte. Vântul va sufla slab și moderat.

PROGNOZA METEO LA BUCUREŞTI. Vremea se va menține caniculară, iar disconfortul termic va fi în continuare deosebit de accentuat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 39…40 de grade, iar cea minimă de 21…23 de grade.

Vezi şi: PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI: Când se întorc ploile după un nou val de caniculă

PROGNOZA METEO PENTRU INTERVALUL 06 august, ORA 09 – 07 august, ORA 09. Vremea va fi în continuare caniculară, iar disconfortul termic deosebit de accentuat. Treptat, din a doua parte a zilei, gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere, vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, local, în jumătatea de nord a țării, la munte și izolat în restul teritoriului. Ploile pot avea și caracter torențial și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 33 și 39 de grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în partea de sud-vest, unde se vor mai atinge în jurul a 40 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 16 și 27 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea caniculară va persista, iar disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei, dar cu unele înnorări spre seară și la începutul nopții când vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 37…38 de grade, iar cea minimă va fi de 21…22 de grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 07 august, ORA 09 – 10 august, ORA 09. În jumătatea de nord a teritoriului valorile termice se vor apropia treptat de cele normale la această dată, în timp ce în restul țării, vremea se va menține mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, iar după-amiaza, pe arii extinse, va fi caniculă. Probabilitatea de apariție a averselor va fi ridicată în special în jumătatea de nord a țării și la munte.

PROGNOZA METEO LA BUCUREŞTI. Vremea caniculară va persista, iar condițiile pentru averse vor fi reduse.