PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vremea schimbă foaia şi sunt aşteptate PLOI, DESCĂRCĂRI ELECTRICE şi vânt

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă vreme instabilă pentru zilele următoare. Sâmbătă, vor fi înnorări temporar accentuate şi se vor semnala averse, însoţite de descărcări electrice. Ploile vor continua în mare parte şi la începutul săptămânii viitoare, apoi treptat, aria ploilor se va restrânge.

07 apr. 2016, 14:06
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vremea schimbă foaia şi sunt aşteptate PLOI, DESCĂRCĂRI ELECTRICE şi vânt

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi caldă pentru această dată, deşi valorile termice diurne vor fi în general în scădere faţă de ziua precedentă. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 17 grade in sud-est şi 27 de grade in nord-vest, mai scăzute pe litoral, spre 13…14 grade.

Înnorările se vor accentua treptat în jumătatea de vest a ţării, unde, cu precădere seara şi în cursul nopţii, vor fi pe arii extinse averse şi descărcări electrice, iar local, mai ales în zona Munţilor Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali, cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp.

În estul teritoriului vor fi unele înnorări, dar ploile se vor semnala izolat. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, dar mai ales la munte.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Deşi temperatura aerului va scădea faţă de ziua precedentă, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Temperatura maximă va fi în jur de 23 de grade.

Cerul va fi temporar noros şi vor fi condiţii pentru ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va fi mai nervos.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea va deveni în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate şi se vor semnala averse, însoţite de descărcări electrice, în cursul zilei pe arii relativ extinse în jumătatea de vest a ţării şi local în rest, iar noaptea mai ales în sud-vest, sud şi centru. Izolat, îndeosebi la munte, cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în est şi sud-est.

Temperaturile maxime vor fi în scădere faţă de ziua precedentă, dar se vor menţine mai ridicate decât în mod obişnuit pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, astfel încât vor fi cuprinse între 13…14 grade pe litoral şi 24 de grade în sudul Munteniei.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea va deveni instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi, mai ales după-amiaza şi noaptea, se vor semnala averse, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va
sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ. Vremea va fi în general închisă, însă regimul termic va fi caracterizat de valori de temperatură apropiate de cele climatologic specifice acestei date din an, deşi acestea vor continua să scadă uşor faţă de ziua anterioară. Pe arii relativ extinse, în toate regiunile, temporar se vor semnala ploi, mai ales averse şi posibil descărcări electrice, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud-vest şi la munte. Pe arii restrânse, cantităţile de apă cumulate vor fi mai însemnate, îndeosebi în zona Carpaţilor Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 in Dealurile de Vest si in Delta şi 23 de grade în sudul şi estul teritoriului.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Cerul va prezenta înnorări, temporar se vor semnala averse şi posibil descărcări electrice, iar vântul va sufla slab şi moderat. Valorile de temperatură, deşi în scădere faţă de ziua anterioară se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice acestei date din an, urmând astfel a se înregistra o maximă de 17…18 grade.

TENDINTA

Ploile vor continua în mare parte şi la începutul săptămânii viitoare, apoi treptat, aria ploilor se va restrânge spre jumătatea estică a teritoriului, unde sunt asteptate cantitati de apa mai importante, pentru ca la mijlocul saptamanii ploile sa-si faca aparitia in regiunile vestice, nord-vestice şi centrale pe arii restrânse cantităţile de apă cumulate vor fi mai însemnate.

Daca saptamana incepe cu temperaturi aproape normale pentru acesta data, respectiv maxime cuprinse în general între 14 şi 19 grade, ulterior vremea va intra într-un proces de încălzire si vom ajunge sa ne confruntam cu un nou val de caldura de origine nord-africana.