PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vremea se va încălzi în cea mai mare parte a ţării

PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Meteorologii anunţă că vremea începe să se încălzească în zilele următoare. Joi, în Bucureşti, valorile termice se vor situa peste mediile climatologice specifice primei decade a lunii martie. De săptămâna viitoare, valorile termice vor continua să crească uşor.

01 mart. 2016, 13:28
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vremea se va încălzi în cea mai mare parte a ţării

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea se va răci în cea mai mare parte a ţării. În regiunile intracarpatice valorile termice se vor apropia de cele normale la această dată, în timp ce în restul teritoriului se vor menţine peste mediile climatologice. Astfel, maximele termice se vor încadra între 4 grade în Maramureş şi 17 grade în Bărăgan şi Dobrogea. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale. Mai ales în prima parte a zilei trecător vor cădea precipitaţii slabe, predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare, local, la munte şi mai ales sub formă de ploaie în Maramureş şi izolat în Crişana şi în Transilvania.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului, la munte, dar pe arii restrânse şi în sud-vestul şi în nord-vestul ţării. Cu totul izolat, dimineaţa şi noaptea, vor fi condiţii de ceaţă.

PROGNOZA METEO BUCURESTI: Vremea va fi predominant frumoasă şi mai caldă decât în mod normal în această perioadă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea se va încălzi în cea mai mare parte a ţării şi va fi mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 grade in Delta, la tarm de mare (zona Sulina) şi 17 grade in Lunca Dunarii. În cursul zilei cerul va fi variabil şi doar izolat vor fi posibile ploi slabe. În cursul serii şi al nopţii nebulozitatea se va accentua treptat şi va ploua în vest şi în sud-vest, unde izolat se vor aduna cantităţi mai importante de apă, şi pe arii restrânse în rest.

În zona montană, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în sudul Banatului şi doar izolat în rest.

PROGNOZA METEO BUCURESTI: Valorile termice se vor situa peste mediile climatologice specifice primei decade a lunii martie. Cerul va fi variabil ziua, dar se va înnora în cursul nopţii când trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Valorile termice vor fi în scădere şi se vor apropia de cele normale pentru prima decadă a lunii martie. Cerul va fi mai mult noros. Temporar va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar pe arii restrânse cantităţile de apă vor fi mai importante. În zona montană, iar noaptea izolat şi în Transilvania, vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va prezenta intensificări la munte, dar local şi în jumătatea de sud a ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 grade în Dealurile de Vest şi 13 grade în Dobrogea.

PROGNOZA METEO BUCURESTI: Valorile termice vor fi în scădere şi se vor apropia de cele normale pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros şi îndeosebi ziua temporar va ploua. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade.

  • TENDINTA:

PROGNOZA METEO SAMBATA – Vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor, iar valorile termice vor marca o creştere, cu precădere în jumătatea de sud-vest a ţării şi se vor situa uşor peste mediile climatologice specifice primei decade a lunii martie. Cerul va fi mai mult noros în jumătatea nordică a teritoriului şi variabil în rest. Mai ales în prima parte a zilei va ploua slab, local în estul Transilvaniei şi al Munteniei, în Moldova şi Dobrogea, iar la munte vor fi precipitaţii mixte. Vântul va mai avea unele intensificări la munte şi în regiunile sudice, îndeosebi în cursul zilei şi cu totul izolat în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 şi 15 grade, cu cele mai ridicate valori în sudul extrem al ţării. (7 grade vor fi in estul Transilvaniei).

PROGNOZA METEO DUMINICA, LUNI si MARTI- Valorile termice vor continua să crească uşor şi vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod obişnuit în prima decadă a lunii martie. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată la început în vest, apoi, în a doua parte a intervalului şi în celelalte regiuni.