PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vremea va fi în general închisă, în WEEKEND cerul va fi mai mult noros

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă că valorile termice vor marca o crestere uşoară fată de intervalul precedent în cea mai mare parte a ţării, dar în regiunile estice şi sudice, pe parcursul zilei, acestea se vor menţine mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă din an. În weekend, vremea va fi în general închisă.

19 oct. 2016, 12:01
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vremea va fi în general închisă, în WEEKEND cerul va fi mai mult noros

PROGNOZA METEO ÎN ŢARĂ. Cerul va fi temporar noros şi numai izolat şi trecător se vor semnala ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, dar mai ales în sudul Banatului, unde rafalele vor depăşi 50…55 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -3 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 8 grade pe litoral. Pe arii restrânse va fi ceață şi izolat se va produce brumă.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTICerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 3…5 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Valorile termice vor marca o crestere uşoară fată de intervalul precedent în cea mai mare parte a ţării, dar în regiunile estice şi sudice, pe parcursul zilei, acestea se vor menţine mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă din an. Cerul va fi mai mult noros şi trecător se vor semnala precipitaţii slabe, ploi sau burniţă, izolat în est şi sud-est şi mai ales ploi şi lapoviţă, pe arii restrânse la munte, cu precădere în a doua parte a intervalului. Noaptea, ploile se vor semnala pe arii restrânse în partea de vest şi nord-vest a teritoriului. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări în Banat si la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade in nordul Moldovei si 17 grade in Dealurile de Vest. Pe arii restrânse, se va semnala ceaţă.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Valorile termice diurne vor fi în continuare mai scăzute decât cele normale în această perioadă a anului. Cerul va fi mai mult noros dar condiţii de burniţă sau ploaie slabă vor fi reduse. Vântul va sufla slab si moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Regimul termic va fi caracterizat de valori în general apropiate de cele climatologic specifice acestei date din an, exceptând jumătatea nordică a Moldovei, unde vremea se va mentine rece pentru această perioadă din an. Cerul va avea înnorări, pe parcursul zilei în special în regiunile extracarpatice si la munte, unde însă doar pe arii restrânse va ploua slab. Seara şi noaptea, ploile se vor semnala îndeosebi în vest si sud-vest si pe spatii mici în centru. Pe crestele montane înalte, precipitatiile pot fi si sub formă de lapovită. Cantitătile de apă vor depăsi local 10…15 l/mp si cu totul izolat 20 l/mp, îndeosebi în nord-vest, dar şi în zona Carpaţilor Occidentali si în masivele din vestul Carpaţilor Meridionali. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade in nordul Moldovei şi 19 grade in Dealurile de Vest.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTIVremea va fi în general închisă, însă valorile de temperatură se vor situa în jurul celor climatologic specifice acestei date din an. Cerul va fi noros, iar spre sfârsitul intervalului vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab si moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 14 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Vremea va fi în general închisă, însă valorile termice ce urmează a se înregistra se vor situa în general în jurul mediilor climatologic specifice acestei date din an. Cerul va fi mai mult noros si, mai ales pe parcursul zilei, aria ploilor va fi în extindere dinspre regiunile vestice si sud-vestice, cuprinzându-le treptat si pe cele centrale, nordice si de nord-est. Pe crestele montane cele mai înalte, trecător, precipitatiile pot fi si sub formă de lapovită. Cantitătile de apă vor depăsi local 10…15 l/mp si izolat, în special în zona montană, 20…25 l/mp. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului îndeosebi în nord, nord-vest si la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade in nordul Moldovei si 18 grade in sudul Munteniei si vestul Dobrogei.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Înnorările vor persista, însă doar trecător va ploua slab, îndeosebi în primele ore ale intervalului si spre seară. Vântul va sufla slab si moderat. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade.

TENDINTA

DUMINICA – Regimul termic va fi caracterizat de valori în general normale pentru această dată calendaristică. Cerul va avea înnorări în majoritatea regiunilor şi pe arii restrânse va mai ploua slab, în special în regiunile estice şi în zona de munte. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade in nordul Moldovei si 18 grade in Banat si sudul Munteniei.

LUNI si MARTI – Valorile de temperatură se vor situa în jurul mediilor multianuale la nivelul întregii tări, iar probabilitatea de aparitie a ploilor va creste spre sfârsitul intervalului îndeosebi în jumătatea de nord si la munte. Dimineata si noaptea, local, în zonele joase de relief va fi ceată.