PROGNOZA METEO. Ploi şi temperaturi scăzute în primele zile ale săptămânii

Meteorologii anunţă că ploile vor continua şi în zilele următoare. Marţi, temperaturile maxime se vor încadra între -4 grade în Transilvanie şi 8 grade pe litoral. La munte, îndeosebi în zona Carpaților Orientali şi estul Carpaţilor Meridionali, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare

25 apr. 2016, 13:45
PROGNOZA METEO. Ploi şi temperaturi scăzute în primele zile ale săptămânii

MARTI

În cursul zilei, cerul va fi variabil în extremitatea vestică şi de sud-vest, iar în celelalte regiuni înnorările vor persista. Va ploua în jumătatea de est a ţării şi izolat în nord-vest şi centru. În sud-est se vor mai putea depăşi, pe arii restrânse, 15…20 l/mp.

La munte, îndeosebi în zona Carpaților Orientali şi estul Carpaţilor Meridionali, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare. Noaptea, ploile se vor restânge ca arie, iar cerul se va degaja în cea mai mare parte a teritoriului. Din punct de vedere termic, vremea va fi rece pentru această perioadă.

Temperaturile maxime se vor încadra între 7 grade in depresiuni și 15 grade in Campia de Vest, pentru ca dimineata sa vina cu temperaturi sub pragul de inghet in unele zone din tara, respectiv de la -4 grade în estul Transilvaniei și 8 grade pe litoral.

Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări în Moldova, Dobrogea şi la munte. Spre sfârșitul intervalului se va forma brumă, local în nord, centru și în zona submontană și izolat în rest.

BUCUREŞTI. Vremea va fi cu mult mai rece decât în mod normal la această dată. Astfel, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi în jur de 4 grade în centrul oraşului şi de 1, 2 grade la periferie. Cerul va fi noros în cursul zilei, când va ploua, apoi va deveni treptat, variabil. Vântul va sufla slab și moderat.

MIERCURI.

Vremea va fi predominant frumoasă şi se va încălzi, faţă de intervalul precedent. Cerul va fi mai mult senin, exceptând, în cursul nopţii, regiunile vestice, unde se va înnora şi va ploua. Vor fi mai ales averse, posibil şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări în vestul ţării şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 grade in sud, est si centru și 22 de grade in sud-vestă.

BUCUREŞTI. Vremea va fi frumoasă şi se va încălzi, astfel încât, temperatura maximă va fi de 18, 19 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul slab până la moderat.

JOI. Valorile termice vor fi puţin mai scăzute decât în mod normal la această dată în vestul, nord-vestul şi centrul ţării, mai ridicate în sud-est şi în jurul mediilor climatologice în celelalte regiuni. Astfel, maximele se vor încadra între 13 grade in Dealurile de Vest și 23 de grade in sud-vest.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi local averse şi descărcări electrice, ziua mai ales în nordul şi centrul ţării, iar seara şi noaptea îndeosebi în regiunile sudice. Cu totul izolat vor fi condiţii de grindină. La munte, mai ales la altitudini de peste 1600 m, trecător, vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua, local, în Maramureş, Transilvania, nordul Moldovei, la munte şi doar izolat în restul teritoriului.

BUCUREŞTI. Vremea va fi uşor mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a intervalului când vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 22, 23 de grade.

Weekendul Pastelui vine cu vreme în general instabilă. Aria ploilor va cuprinde treptat cea mai mare parte a ţării şi se va extinde dinspre sud incepand chiat din cursul zilei vineri. Ploile vor fi şi sub formă de aversă şi local vor fi însoţite de descărcări electrice.

Vor fi condiţii de grindină, iar la munte, mai ales la altitudini mari, trecător vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Izolat vor fi posibile cantităţi de apă mai importante. In aceste conditii valorile termice vor fi uşor mai scăzute decât în mod normal la această dată în majoritatea regiunilor. Astfel temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 20 de grade.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Vreme rea de Paşte, cu ploi şi temperaturi scăzute