PROGNOZA METEO. Temperaturi ridicate în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă o încălzire a vremii în următoarele zile. În regiunile din sud şi din est, valorile termice vor deveni mult mai ridicate decât cele obişnuite în prima decadã a lunii decembrie. În Bucureşti, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade celsius.

08 dec. 2016, 14:11
PROGNOZA METEO. Temperaturi ridicate în următoarele zile

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea se va încãlzi în aproape toatã ţara, iar în regiunile din sud şi din est, valorile termice vor deveni mult mai ridicate decât cele obişnuite în prima decadã a lunii decembrie. Temperaturile maxime se vor încadra între -1…0 grade izolat în Transilvania şi 13…14 grade în sudul Olteniei, dar şi în zona deluroasã a Munteniei.

În Transilvania local nebulozitatea joasã va persista şi se va semnala ceaţã, asociatã cu burniţã, iar în rest vor fi înnorãri temporare, izolat va ploua slab în nord şi în est şi vor fi precipitaţii mixte în zona montanã. Dimneata vor fi condiţii de polei. Vântul va continua sã sufle tare pe crestele montane, iar în rest va sufla cu intensificãri locale, temporare, îndeosebi în nordul Moldovei, sudul Olteniei şi pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea se va încãlzi, astfel cã temperaturile se vor situa peste cele normale în prima decadã a lunii decembrie, cu o maximã de 8…10 grade. Cerul va avea înnorãri temporare, iar vântul va sufla moderat.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru aceastã perioadã a anului în majoritatea zonelor, dar în special în regiunile extracarpatice. În sud şi sud-est cerul va fi variabil, iar în rest va avea înnorãri temporare; izolat în nord şi nord-vest va ploua slab, iar la munte vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã, îndeosebi pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 1…2 grade izolat în Transilvania şi 13…14 grade în zona deluroasã a Olteniei şi a Munteniei. Mai ales noaptea, se va semnala ceaţã, local în vest şi în centru şi izolat în rest.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai ridicate decât ar fi normal în aceastã perioadã a anului. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 9…10 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea va fi caldã pentru aceastã perioadã din an în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în cursul nopţii în nord-vest şi centru, unde, pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, mixte în zonele joase şi mai ales ninsori la munte. Vântul se va intensifica în parte a doua a intervalului în zona montanã şi izolat în rest. Izolat, în orele dimineţii, vor fi condiţii de ceaţã. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 5 grade in estul Transilvaniei şi 15, poate chiar 16 gr in Oltenia.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi mult mai caldã decât în mod obişnuit pentru aceastã perioadã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 11…12 grade.

TENDINTA LUNI, deşi în scãdere în majoritatea zonelor, valorile termice diurne se vor situa peste cele normale ale perioadei. Cerul va fi mai mult noros, iar aria precipitaţiilor se va extinde şi va cuprinde cea mai mare parte a ţãrii. În vest, nord-vest şi centru vor fi mai ales ploi ziua, apoi lapoviţã şi ninsoare, iar la munte vor predomina ninsorile, local consistente. În celelalte zone la început vor fi doar ploi slabe, izolate, dar începând de seara precipitaţiile -ploaie, lapoviţã şi ninsoare, vor fi pe arii din ce în ce mai extinse. Vântul va avea intensificãri în toate zonele, cu viteze mai mari la munte, unde va viscoli sau va spulbera zãpada. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 11 grade.

DE MARTI PANA JOI Vremea va fi rece în toatã ţara, în special în primele douã zile. La începutul intervalului vor mai fi ninsori izolate în sud şi în est.