Prognoza meteo. Temperaturi scăzute şi ploi în toată ţara

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă vreme instabilă în următoarele zile şi temperaturi scăzute. Sunt aşteptate ploi însoţite de fulgere şi tunete, iar miercuri, la munte, vor fi precipitaţii mixte.

19 apr. 2016, 11:47
Prognoza meteo. Temperaturi scăzute şi ploi în toată ţara

MIERCURI

Instabilitatea atmosferica va continua sa determine înnorări temporar accentuate şi ploi în Muntenia unde cantităţile de apă vor depăşi, pe arii restrânse, 25…30 l/mp, dar moderat cantitativ (cantităţi în jur de 15 l/mp) şi în estul Olteniei, sud-estul Transilvaniei, sudul Moldovei şi în Dobrogea, iar în restul regiunilor, doar pe arii restrânse.

Ploile vor fi şi sub formă de aversă, izolat insotite de fulgere si tunete. La munte vor fi precipitații mixte.Vremea va continua să se răcească, mai accentuat în jumătatea de sud-est a unde va deveni răcoroasă pentru aceasta data, cu maxime cuprinse, în general, între 12 grade in est si chiar in sud-est si cel mult 20 grade in Oltenia.

Seara şi noaptea, vremea se va ameliora în cea mai mare parte a ţării, iar ploile se vor restrânge şi treptat vor înceta. Spre dimineaţă, local în depresiunile intramontane, în Subcarpaţii Getici şi izolat în rest, se va produce brumă ca urmare a scaderii temperaturii chiar sub pragul de inghet. Vântul va sufla destul de tare în majoritatea regiunilor, cu viteze care în sud-vestul ţării vor depăşi 60…65 km/h, iar pe creste va sufla tare cu peste 80 km/h.

BUCUREŞTI. Vremea va continua să se răcească față de intervalul anterior, si va fi racoroasa pentru aceasta data, cu maxime doar in jur de 14 grade. devenind răcoroasă. Peste zi vor fi înnorări, temporar va ploua, iar cantităţile de apă pot depăşi 15 l/mp, apoi, in doua parte a noptii cerul va deveni treptat variabil.

JOI

Vremea va deveni în general frumoasă, dar ramane răcoroasă îndeosebi dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi mai mult senin in primele ore, apoi în nord, in centru şi in est, vor fi unele înnorări, însă numai izolat averse slabe, îndeosebi în zona Carpaţilor Orientali.

Vântul va sufla cu unele intensificări în prima parte a intervalului, în Moldova, Dobrogea, precum şi în zonele de munte. Temp maxime, uşor mai ridicate decât în ziua precedentă, se vor situa între 11 grade în depresiuni si 20 de grade, izolat în Oltenia, local în depresiunile intramontane, în Subcarpaţii Getici şi izolat în rest, se va produce brumă.

BUCUREŞTI. Vremea va deveni frumoasă, dar va fi răcoroasă dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, mai ridicată decât în ziua precedentă, va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 5…7 grade, mai scăzută în zona preorăşenească, până în jurul valorii de 2 grade.

VINERI

Vremea se va încălzi şi se va menţine în general frumoasă, dar dimineata va fi bruma in depresiunile intramontane si in Subcarpatii Getici unde vor fi temp negative. Peste zi vremea destul de frumoasa, cu cerul variabil, dar asteptam innorari temporare seara şi noaptea în cea mai mare parte a ţării dar si ploi mai ales spre dimineata, pe arii restrânse în regiunile, vestice, centrale şi nordice. Vântul va sufla mai alert în zona montană înaltă şi în Dobrogea.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 grade pe litoral şi 24 de grade în Banat.

BUCUREŞTI. Vremea se va încălzi, asteptam maxime in jur de 22grade, cu vreme frumoasa pestezi dar cu înnorari în cursul nopţii, când vor fi condiții de ploaie slabă.

TENDINTA

Sambata vremea va fi caldă, dar va deveni şi în general instabilă, adica cerul se innoreaza o buna parte a zilei si revin averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Acestea ar cuprinde treptat majoritatea regiunilor, vor fi pe arii mai extinse în vest, nord şi centru, mai frecvente după amiaza şi în cursul nopţii.

Vor fi condiţii de cantităţi de apă mai însemnate şi de căderi de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 și 26 de grade. Duminica dar si la inceputul saptămânii viitoare temperatura aerului va fi în scădere, până la valori apropiate de cele normale, pentru ultima decadă a lunii aprilie si temporar va ploua în toate regiunile.

Citeşte şi ATENŢIONARE ANM: Ploi torenţiale şi intensificări ale vântului timp de 24 de ore. Este vizat şi Bucureştiul