PROGNOZA METEO. Vom avea vreme caldă în prima parte a săptămânii viitoare

PROGNOZA METEO. Vremea se menţine caldă în prima parte a săptămânii, în majoritatea regiunilor. Spre sfârşitul săptămânii, temperaturile scad, cerul va fi mai mult noros şi revin precipitaţiile.

04 oct. 2015, 11:52
PROGNOZA METEO. Vom avea vreme caldă în prima parte a săptămânii viitoare

PROGNOZA METEO. LUNI, vremea se menţine mai caldă decât în mod normal la această dată în cea mai mare parte a ţării, dar cu precădere în sud-est. Meteorologii prognozeaza asadar de la 18 grade in Dealurile de vest pana la 24, poate chiar 25 grade in Baragan, in Podisul Dobrogei si al Moldovei. Cerul va avea înnorări temporare si va ploua pe arii relativ extinse în regiunile vestice, sud-vestice şi centrale, precum şi în zonele montane şi submontane. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp. Vor fi mai ales averse, posibil însoţite izolat de tunete si fulgere. În restul . teritoriului, aversele vor fi pe spaţii mici, abia seara. Vântul sufla cel mult moderat

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea se va menţine uşor mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an. Cerul va avea înnorări temporare, iar seara şi noaptea trecător va ploua slab. Temperatura maximă se va situa în jurul a 23 de grade.

PROGNOZA METEO. MARTI, temperaturile vor fi în continuare uşor mai ridicate decât mediile climatologice in prima decada a lunii octombrie în cea mai mare parte a ţării. Maximele se vor incadra asadar intre 17 grade in estul Transilvaniei si 24 grade, izolat in centrul si sudul Moldovei. Norii acopera temporar cerul in mare parte a tarii insa va ploua pe arii restrânse în est şi în sud-est, precum şi la munte şi izolat în rest. Vântul va sufla slab până la moderat.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Si in capitala vreme usor mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data , cu 22…23 grade in termometre dupa amiza. Cerul va fi temporar noros, favorabil trecător ploii slabe, cu vant care abia isi face simtita prezenta.

PROGNOZA METEO. MIERCURI, vremea va deveni în general instabilă, iar în nord-est vremnea se raceste. Peste zi cerul va fi temporar noros şi local va ploua slab, mai ales în Moldova şi în zonele de deal şi munte. Seara şi noaptea, nebulozitatea se va accentua în vestul şi in sud-vest, unde ploile se vor extinde ca arie şi sunt posibile cantităţi mai însemnate. Vor fi mai ales averse, trecător sunt chiar condiţii pentru descărcări electrice. Dimineata izolat vor fi conditii de ceata. Vântul creste in intensitate spre seara si noaptea în regiunile estice şi sudice, precum şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 grade în nordul Moldovei şi 24 de grade în Bărăgan şi vestul Dobrogei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va fi temporar noros insa cel mai probabil ploua trecator seara si noaptea. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade.

TENDINTA. Vremea se va răci, astfel valorile termice se vor situa, în general, sub mediile multianuale specifice acestei date, in general intre 9 si 19 grade. Cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse va ploua în vestul, sud-vestul şi local în centrul ţării. În restul teritoriului, doar izolat vor mai fi ploi slabe, În zona montană înaltă, trecător vor fi posibile precipitaţii mixte. De vineri pana la inceputul saptamanii viitoare temperaturile continua sa scada si vremea va deveni rece pentru aceasta perioada în toate regiunile. Precipitatiile vor reveni la sfarsit de saptamana, cu precădere în jumătatea de sud-vest a teritoriului.