PROGNOZA METEO. Vreme caniculară în următoarele zile

PROGNOZA METEO. În următoarele zile vremea va fi călduroasă în majoritatea regiunilor. Marţi, în sudul, estul și local în centrul ţării disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură umezeală (ITU) va depăşi pragul critic 80, iar după-amiaza va fi caniculă. În Bucureşti vremea va fi caniculară, iar temperatura maximă va fi în jurul valorii de 36 de grade.

20 iun. 2016, 14:09
PROGNOZA METEO. Vreme caniculară în următoarele zile

PROGNOZA METEO MARŢI. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în vest in , nord-vest şi la munte, unde local vor fi averse care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Punctiform se vor acumula cantităţi de apă de peste 25…30 l/mp şi va cădea grindină. În celelalte regiuni fenom asociate instabilităţii atmosferice vor fi izolat, mai ales în centru. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 grade pe litoral si 37 de grade în Muntenia şi Moldova.

VRMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va deveni caniculară, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla cel multmoderat.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea se va menţine călduroasă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pe arii extinse pragul de 80 de unităţi. După-amiaza va fi caniculă, în Oltenia, Muntenia, zona continentală a Dobrogei, cea mai mare parte a Moldovei şi pe arii restrânse în Transilvania. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 grade pe litoral si 37 de grade izolat in jumatatea sudica a Moldovei si in Muntenia, Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales după-amiaza şi la începutul nopţii, local la munte, în regiunile vestice, nordice şi centrale şi doar izolat în restul teritoriului. Punctiform se vor aduna cantităţi importante de apă şi va cădea grindină.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară după-amiaza. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 36…37 de grade.

PROGNOZA METEO JOI. Înca o zi cu vreme calduroasa, caniculară după-amiaza local în sud si in sud-est şi pe arii restrânse în rest, dar disconfortul termic va fi accentuat în majoritatea regiunilor. Astfel, ITU se va situa peste pragul critic de 80 în special în zonele de câmpie și podiș din vestul, sudul și estul teritoriului.

Cerul va fi variabil, dar vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului mai ales după-amiaza și seara, local în zona montană, precum și în vest și sud-vest și cu precădere în primele ore ale nopții și în nord și nord-est. În rest, astfel de fenomene se vor semnala pe spații restrânse.Punctiform se vor înregistra cantități de apă însemnate și izolat va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 grade pe litoral si 36 de grade in sudul Munteniei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Bucurestenii nu scapa de caldura greu de suportat. După-amiaza se va atinge pragul caniculei, maximele vor fi 34…35 grade și indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări seara și la începutul nopții când vor fi posibile ploi de scurta dura si desc electrice.

TENDINTA VINERI SI SAMBATA. Vremea ramane călduroasă, caniculară după-amiaza local în sud şi sud-est dar si in campia de vest si in pe ariirestranse in centru cu disconfort termic ridicate în majoritatea regiunilor, apoi sunt sanse ca temp sa scada usor rafa sa scapam de temp tropicale. Maxime vineri intre 27 si 37 grade, apoi mercurul se va opri cam pe la 34 grade.

Ploile insotite de fulgere si tunete dar si de rafale de vant vor fi prezente mai ales in zonele de munte si cele de deal, izolat chiar mai insemnate cantitativ si insotite de grindina dar treptat vor reveni in vest, nord-vest si pe arii mai restranse in celelalte zone.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni. CÂND plouă la mare şi cum va fi VREMEA la munte între 20 iunie-3 iulie