PROGNOZA METEO. Vreme caniculară în WEEKEND

PROGNOZA METEO. Vremea se menţine caniculară şi în următoarele zile. Sâmbătă disconfortul termic se va menţine accentuat în majoritatea regiunilor, dar cu precădere în jumătatea de sud-vest unde indicele temperatura-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

24 iun. 2016, 13:10
PROGNOZA METEO. Vreme caniculară în WEEKEND

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea se va menţine călduroasă, izolat caniculară în vestul şi în sudul ţării. Cerul va fi variabil, dar cu înnorări temporar accentuate după-amiaza în zonele montane şi cele deluroase din sudul ţării, iar seara şi la începutul nopţii si în partea de vest a teritoriului unde local vor fi averse şi descărcări electrice. Punctiform ploile vor avea caracter torenţial şi va cădea grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 27…29 de grade pe litoral si în jurul a 35 de grade izolat în Câmpia de Vest şi Câmpia Română.

VREMEA ÎN BUCURESTI: Vremea va fi în continuare călduroasă, iar disconfortul termic se va menţine. Temperatura maximă se va situa în jurul a 33 de grade şi indicele temperatură-umezeală va fi la pragul critic de 80 de unităţi în orele după-amiezii. Cerul va fi variabil, iar vântul în general moderat.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Va fi în continuare o vreme călduroasă în apoape toate zonele, iar disconfortul termic, deşi mai puţin accentuat ca în precedentele zile, se va menţine în special în zonele de câmpie din sudul şi din vestul ţării, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil.

O uşoară instabilitate atmosferică se va manifesta după-amiaza şi seara în partea de vest şi de sud a ţării prin înnorări temporar accentuate şi pe spaţii restrânse averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului şi pe litoral, dar de scurtă durată şi în rest, asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 de grade pe litoral si 34 de grade in sudul Moldovei si Lunca Dunarii.

VREMEA ÎN BUCURESTI: Vremea călduroasă şi disconfortul se vor menţine. Astfel, maxima termică va fi de 33…34 de grade, iar în orele după-amiezii indicele de temperatura – umezeala va atinge pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab şi moderat.

PROGNOZA METEO LUNI. Instabilitatea atmosferică se va situa la cote ridicate, ziua pe arii relativ extinse în vestul, nordul si centrul tării si în zona submontană din restul teritoriului, iar seara si noaptea local si în sud si nord-est. Aceasta se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua si vijelie si pe spatii mici căderi de grindină.

Cantităţile de apă vor depăsi local 15…20 l/mp și punctiform 35…40 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala si în restul timpului si al teritoriului, dar pe spatii restrânse si la o intensitate mai redusă. Valorile termice diurne vor marca o scădere accentuată în regiunile intracarpatice, apropiindu-se de cele specifice acestei perioade din an, în timp ce în rest disconfortul termic va continua să fie ridicat, în conditiile în care vremea se va mentine călduroasă, izolat caniculară; temperaturi maxime urmând a se situa între 23 de grade in Dealurile de Vest si 35 de grade, izolat in sudul Moldovei si Lunca Dunarii.

VREMEA ÎN BUCURESTI: Vremea se va menţine călduroasă, iar disconfortul termic ridicat. Cerul va fi varabil, dar seara si mai ales noaptea probabilitatea de aparitie a fenomenelor de instabilitate atmosferică va fi în crestere. Vântul va sufla slab si moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade.

TENDINTA

MARTI – Gradul de instabilitate atmosferică va fi pronuntat în nordul, nord-estul si centrul tării, precum si zona submontană din restul teritoriului, iar cu precădere spre seară si noaptea si în sud si sud-est. Astfel, în aceste zone vor fi înnorări temporar accentuate şi pe arii extinse averse, descărcări electrice si intensificări ale vântului ce vor lua si aspect de vijelie.

Se vor semnala mai ales ploi torentiale, va cădea grindină si se vor acumula cantităţile de apă însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorări si pe spatii restrâse ploi de scurtă durată, slabe cantitativ. Valorile termice diune vor fi în scădere în toate regiunile, iar în cele nord-vestice si centrale vor ajunge să caracterizeze o vreme răcoroasă pentru acestă dată, dar se vor încadra în limitele normale ale perioadei în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade in Dealurile de Vest si 33 de grade in Delta Dunarii.

MIERCURI si JOI – Valorile termice vor fi în crestere treptată, astfel că până la sfârsitul intervalului vremea va deveni călduroasă în toate regiunile, iar disconfortul termic se va accentua. Fenomene specifice instabilitătii atmosferice se vor semnala cu o probabilitate mai mare în prima zi, în regiunile sudice – sud-vestice şi în zona montană, apoi mai ales la deal si la munte.