PROGNOZA METEO. Vreme la extreme în următoarele zile

PROGNOZA METEO. În următoarele zile vor avea loc anomalii termice în România: dacă în unele zone vor fi rafale de vânt care vor viscoli zâpada, în altele, cum este în Bucureşti, vremea va fi una anormal de caldă, cu temperaturi de până la 16 grade.

14 dec. 2017, 12:32
PROGNOZA METEO. Vreme la extreme în următoarele zile

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Cerul va fi mai mult noros și va ploua în vestul, centrul și nordul țării, iar cantităţile de apă cumulate vor depăşi pe spaţii restrânse 10-15 l/mp. La munte, în special în zona înaltă a Carpaților Orientali și Occidentali, vor fi precipitații și sub formă de lapoviță și mai ales ninsoare. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare și ploile se vor semnala doar izolat. Vântul va avea unele intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, unde rafalele vor depăli 60-70 km/h, viscolind şi spulberând zăpada. Intensificări ale vântului, la cote mai reduse, vor fi și în Banat, Crișana și Maramureș, iar în rest va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor încadra între -3 și 7 grade. În zonele joase de relief izolat va fi ceață.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Cerul va avea unele înnorări, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 1…2 grade. În a doua parte a intervalului se va forma ceață.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea se va încălzi, devenind deosebit de caldă pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi noros și va ploua în vest și nord-vest, iar local, mai ales în partea a doua a intervalului, în sud-vestul, centrul și nordul teritoriului. Cantităţile de apă cumulate vor depăşi, cu precădere în Crişana, Maramureş, Banat, zona munţilor Apuseni şi nordul Carpaţilor Orientali, local 15-20 l/mp şi pe spaţii mici 30 l/mp. În zona montană, mai ales la altitudini mari, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. În restul teritoriului cerul va avea unele înnorări și ploi slabe se vor semnala cu totul izolat. Vântul va avea intensificări în regiunile vestice și nord-vestice și temporar în cele centrale și estice, iar la munte, îndeosebi pe creste, va sufla tare, cu rafale de peste 70…80 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 15 grade, iar cele minime între -1 și 9 grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase de relief, vor fi condiții de ceață.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Vremea se va încălzi, devenind deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 3…5 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Vremea se va răci în vest și nord, dar se va menține deosebit de caldă în restul țării. Ziua cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi în jumătatea vestică a teritoriului. Seara și noaptea aria nebulozității se va extinde și va ploua moderat cantitativ în sud și est, local în centru și doar izolat în rest. La munte vor fi precipitații mixte, iar în partea a doua a intervalului vor predomina ninsorile. Tot în acest interval, lapovițe și ninsori se vor semnala și în Transilvania și Moldova, precum și în zona deluroasă a Olteniei și Munteniei. Vântul va avea intensificări la munte, îndeosebi pe creste și doar temporar și pe spații restrânse în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 6 și 16 grade, iar cele minime între -2 și 6 grade, ușor mai ridicate pe litoral.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Vremea se va menține deosebit de caldă. Cerul, variabil în prima parte a zilei, se va înnora treptat spre seară și noaptea când temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 4…6 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea se va răci în toate regiunile, chiar semnificativ în cele sudice, estice și centrale. Cerul va fi mai mult noros și se vor semnala precipitații în sudul, centrul și estul țării și doar izolat în rest. Acestea vor fi sub formă de ninsoare în zonele montane, mai ales ninsori în Transilvania, mixte în Oltenia, Muntenia și Moldova și predominant ploi în Dobrogea. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare ziua în estul și sud-estul teritoriului, precum și în extremitatea de sud-vest și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 11 grade, iar cele minime între -5 și 3 grade.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Vremea se va răci semnificativ față de ziua anterioară. Cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, iar spre sfârșitul intervalului vor fi posibile precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de 0…1 grad.

PROGNOZA METEO LUNI. Valorile termice se vor situa, în general, în jurul celor specifice acestei perioade. Cerul va fi temporar noros și se vor semnala precipitații pe arii restrânse în jumătatea sudică a țării și doar izolat în rest. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte și mai ales ninsori în zonele mai joase de relief. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 5 grade, iar cele minime între -10 și 1 grad.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Vremea va continua să se răcească. Cerul va fi temporar noros și vor mai fi condiții de precipitații slabe, îndeosebi ziua. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -1 grad.

PROGNOZA METEO MARTI – VINERI. Regimul termic va fi caracterizat de valori de temperatură în general în jurul celor climatologic specifice perioadei, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată la începutul intervalului în special în vest, centru, nord și la munte.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Regimul termic va fi caracterizat de valori de temperatură apropiate de mediile multianuale ale perioadei, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă.