PROGNOZA METEO. Vremea se menţine caniculară şi în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă în continuare vreme caniculară şi în următoarele zile. Vineri, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură - umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În Bucureşti temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade.

23 iun. 2016, 13:10
PROGNOZA METEO. Vremea se menţine caniculară şi în următoarele zile

PROGNOZA METEO VINERI. În Banat, Crişana, Maramureş, sudul Olteniei şi al Munteniei şi pe arii restrânse în celelalte regiuni, vremea se va menţine caniculară.

Temperaturile maxime se vor încadra între 26 de grade în nordul Moldovei şi în jurul a 35 de grade în zonele de câmpie din vest şi sud-vest. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată şi, mai ales după-amiaza şi seara, local la deal şi la munte, şi pe aereale mai restranse in celelalte zone, vor fi averse, izolat torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi condiţii de grindină.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea se va menține călduroasă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza și seara, când vor fi posibile averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade

PROGNOZA METEO SAMBATA. Vremea ramane călduroasă, izolat caniculară în regiunile vestice şi sudice, unde disconfortul termic va mai fi ridicat. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 de grade pe litoral si în jurul a 35 de grade, izolat în Câmpia de Vest şi Câmpia Română.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara când, pe arii restrânse, mai ales în zonele montane, precum şi în centrul şi în vestul tarii vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla cu unele intensificări în regiunile sudice, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi în continuare călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla cel mult moderat moderat. Temp max în jurul a 33 de grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, cu temperaturi maxime între 27 grade pe litoral si 34 de grade in Moldova, Muntenia si vestul Dobrogei.Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate spre seară şi noaptea, când izolat, în zonele montane, în vestul şi sud-vestul teritoriului se vor semnala ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va sufla cu unele intensificări în sudul Banatului şi pe litoral, dar de scurtă durată şi în rest, în timpul ploilor.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi călduroasă, cu o maximă termică de 33…34 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat.

TENDINTA Saptamâna viitoare debuteaza cu o racire a vremii in regiunile intracarpatice, dar in est si in sud-est vremea e calduroasa inca, maximele vor fi intre 24 si 34 grade, apoi caldura se mai domoleste si in aceste regiuni.

Daca luni instabilitatea atmosferică se va accentua mai ales în zona montanăşi în regiunile intracarpatice, unde vor fi averse, posibil torenţiale, frecvente descărcări electrice şi izolat grindina, vijelii si cantitati cantitati de apa insmenate, de marti pana joi astfel de fenomene vor cuprinde toate regiunile, mai ales dupa amzia si seara.

Citeşte şi ATENŢIONARE METEO: Codul galben de caniculă se extinde până sâmbătă