PROGNOZA METEO. Vremea se răceşte şi plouă pe arii extinse

PROGNOZA METEO. Instabilitatea atmosferică va duce la apariţia ploilor, furtunilor şi chiar grindină. Mai mult, în unele zone, temperaturile vor scădea cu până la 10 grade Celsius faţă de ce se înregistra în urma cu o săptămână.

RomaniaTV.net
17 aug. 2015, 13:49
PROGNOZA METEO. Vremea se răceşte şi plouă pe arii extinse

PROGNOZA METEO. Marţi vor continua fenomenele asociate instabilităţii atmosferice, iar temp scad în majoritatea regiunilor, astfel că vremea va deveni răcoroasă pentru această dată în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în Moldova. Temporar, înnorările vor fi accentuate şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, ce mai pot lua aspect de vijelie pe arii relativ extinse în zonele deluroase şi montane, dar şi în nordul, centrul şi estul teritoriului şi pe arii mai restrânse în rest. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat, mai ales în zona de munte, 35…40 l/mp. Se vor menţine condiţiile pentru căderi de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 17  grade în nordul Moldovei şi în jur de 31 grade în sudul estrem.

VREMEA IN BUCURESTI. Marţi, vremea va fi în general instabilă şi în răcire. Norii cu mare dezvoltare verticală acoperă cerul şi lasă averse însoţite de descărcări electrice şi rafale de vânt. Temperaturile continuă să scadă şi astfel regimul termic se apropie de normalul datei din calendar, adică meteorologii prognozează după-amiază în jur de 28 grade.

PROGNOZA METEO. Miercuri vor fi intervale de timp în care instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată, peste zi mai ales în jumătatea nordică a ţării, iar noaptea, mai ales în sud-vest, în centru şi în nord. Norii cu mare dezvoltare vor aduce aşadar în aceste zone averse, chiar cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, ce pot lua şi aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat, cu precădere în zonele deluroase şi montane, 35…40 l/mp. Temperaturile rămân mai coborâte decât mediile climatologice în nord-vest, nord, centru şi est, caracterizând o vreme răcoroasă pentru această dată, chiar rece în nord şi în nord-est, cu maxime ce se vor situa în general între 17 grade izolat în jumătatea de nord a Moldovei şi 30 de grade în sudul Olteniei.

VREMEA IN BUCURESTI. Miercuri, instabilitatea atmosferică e tot mai accentuată spre seară şi noaptea şi drept urmare mai ales atunci cerul se înnorează temporar şi se vor semnala averse, ce pot avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile mai scad puţin şi vremea va fi răcoroasă pentru această perioadă, cu maxime în jur de 25 grade.

PROGNOZA METEO. Joi, vremea va fi în general instabilă, iar tendinţa de răcire se menţine, astfel încât vremea va fi răcoroasă, chiar rece în nord şi în nord-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15  grade în Bucovina şi cel mult 28 grade în sudul extrem. Vor fi  înnorări temporar accentuate şi averse însoţite de fulgere şi tunete, dar şi de răbufniri ale vântului în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de apă vor fi local mai însemnate şi izolat vor fi condiţii de grindină.

VREMEA IN BUCURESTI. Joi, vremea va fi în general instabilă, cu innorari temporar accentuate şi averse, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla cu ceva intensificări peste zi. Amiaza vine cu temperaturi chiar uşor mai mici decât în ziua precedentă, adică doar 23…24 de grade, sub normalul datei din calendar.

PROGNOZA METEO. Vineri, temperaturile cresc uşor în sud, dar vremea e încă răcoroasă pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării, cu maxime 17 şi 29 de grade. Cerul va fi variabil în sud-vest, dar cu înnorări temporare în rest, unde local vor mai fi averse, în general slabe cantitativ. În weekend, dar şi în primele două zile ale săptămânii viitoare temperaturile vor fi mai coborâte decât în mod normal pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în regiunile nordice, centrale şi estice.