Propunere legislativă, bani în plus pentru români. Angajaţii ar putea primi şi al 14-lea salariu

O iniţiativă legislativă depusă la parlament prevede acordarea unui al 13-lea si al 14-lea salariu pentru români. Banii în plus ar urma să fie primiţi de Crăciun şi în vară.

20 feb. 2018, 13:32
Propunere legislativă, bani în plus pentru români. Angajaţii ar putea primi şi al 14-lea salariu

În proiectul de lege se specifică faptul că în societăţile private care au profit se pot acorda al 13-lea salariu şi al 14-lea salariu pentru angajaţi. Potrivit România TV, proiectul de lege a fost depus de PNL şi deocamdată este susţinut susţinut în Comisii. În Comisia de Buget proiectul a primit aviz negativ, rămâne de văzut ce se va întâmpla în Comisia de Muncă, unde se va da un raport pe acest proiect de lege.

Citeşte şi Dăncilă: Vom da o ordonanţă care să corecteze defecţiunile privind indemnizaţiile pentru mame şi concediile medicale

Proiectul prevede că al 13-lea salariu poate fi acordat în perioada 15-30 decembrie, iar cel de-al 14-lea salariu se poate da în perioada 15-30 iunie.

Proiectul de lege pune însă şi condiţii. Al 13-lea şi al 14-lea salarii pot fi oferite numai în mediul privat, în societăţile care au înregistrat profit în anul precedent. Iniţiatorii spun că o aplicare a acestui proiect de lege nu va afecta în niciun fel bugetul de stat, pentru că aceste salarii vor fi impozitate.