Protest cu scaune la Cotroceni. Iohannis, acuzat că şi-a schimbat poziţia legată de unirea cu Republica Moldova

Susținătorii unirii României cu Republica Moldova vor protesta, miercuri, de la 18.30, în fața Palatului Cotroceni. Manifestanţii vor veni cu scaune, pentru a aminti că 1.000 de basarabeni din Marșul lui Ștefan cel Mare au fost ținuți pe podea la Cotroceni, după ce au parcurs pe jos distanța dintre Chișinău și București, pentru a cere Unirea.

24 feb. 2016, 09:07
Protest cu scaune la Cotroceni. Iohannis, acuzat că şi-a schimbat poziţia legată de unirea cu Republica Moldova

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 anunță că lipsa de răspuns din partea președintelui Klaus Iohannis și a Administrației Prezidențiale la solicitarea de dialog și elaborarea unei strategii coerente pentru Republica Moldova este inadmisibilă, potrivit unui comunicat de presă.  

Cele peste 3 milioane de români de peste Prut au nevoie de o soluție rapidă, corectă și stabilă din partea Bucureștiului. Ideea integrării europene este o iluzie pe care nici măcar oficialii de la Bruxelles nu o mai vehiculează. Ca să poată acționa în relația cu Chișinăul, România are nevoie de un Minister al Reunificării, de consilieri specializați, de un Pact Snagov pentru reîntregirea națională, de spațiu informațional comun. Președinția se încăpățânează să ignore proiectul național al Reunirii, drept urmare vom rămâne în stradă până când va da curs dialogului social„, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Acesta a criticat faptul că Iohannis şi-ar fi schimbat poziţia referitoare la unirea cu Republica Moldova faţă de ce declara pe acest subiect în campania electorală. „Pentru noi, declaraţiile lui Klaus Iohannis au fost o imensă trădare. Ne-a durut sufletul ca români din România, ne-a durut şi mai mult sufletul pentru fraţii din Basarabia care au ascultat aceste declaraţii şi speranţele lor pentru unire au fost destrămate întrucâtva. Ne dorim altă atitudine din partea preşedintelui, să aibă aceleaşi declaraţii pe care le-a avut în campania electorală. E inadmisibil să declari una în timpul campaniei pentru a atrage voturi şi după aceea, la un an de mandat, să te contrazici singur. De altfel, suntem şi împotriva felului în care Adminstraţia Prezidenţială condusă de Dan Mihalache a tratat subiectul Basarabiei. Nu există un consilier cu care se poate discuta pe subiectul Republicii Moldova, deşi noi am solicitat acest lucru„, a adăugat liderul „Acţiunea 2012”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că o posibilă unire a României cu Republica Moldova poate fi discutată la momentul la care lucrurile sunt stabile şi merg bine în cele două ţări.