Protest de amploare în faţa Spitalului Judeţean Cluj. Tehnicienii radiologi şi moaşele vor salarii mai mari

Tehnicienii radiologi şi moaşele de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Cluj-Napoca au protestat luni, ameninţând cu demisia în bloc, nemulţumiţi faţă de faptul că salariile lor nu au fost mărite, la fel ca în cazul asistenţilor medicali.

04 iun. 2018, 08:18
Protest de amploare în faţa Spitalului Judeţean Cluj. Tehnicienii radiologi şi moaşele vor salarii mai mari

Peste 20 de tehnicieni radiologi şi moaşe de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj-Napoca s-au adunat, luni, în faţa clădirii SCJU, pentru a protesta faţă de refuzul conducerii unităţii de a-i încadra ca şi asistenţi medicali, deşi a primit o adresă a ministrului Sănătăţii care ar reglementa această problemă.

„Avem codurile COR, ne încadrăm. Am intrat la conducerea spitalului, unde ni s-a spus că vom primi un răspuns, luni sau marţi. Ni s-a spus să le arătăm unde scrie în adresa ministerului că tehnicienii radiologi şi moaşele sunt asimilaţi cu asistenţii”, a spus Marcela Nemeş, technician readiolog.

Reprezentanţii protestatarilor susţin că iau în calcul inclusiv demisia în bloc, în cazul în care problema nu se rezolvă.

Managerul SCJU Cluj-Napoca, Petru Şuşca, a declarat, la rândul său, că a primit adresa de la Ministerul Sănătăţii şi va da un răspuns protestatarilor.

În adresa MS se arată, că în conformitate cu OUG nr. 144/ 2008 privind exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moaşă şi a celei de asistent medical, activităţile asistentului medical „se exercită în baza titlurilor oficiale de calificare în profesia de asistent medical/ tehnician”.