PROTEST la Ministerul Mediului. Zeci de angajaţi sunt REVOLTAŢI de salariile mici VIDEO

Zeci de angajaţi ai Ministerului Mediului au ieşit în faţa sediului cu pancarte. Ei sunt nemulţumiţi de salariile mici şi cer demisii, potrivit România TV.

13 apr. 2016, 10:19
PROTEST la Ministerul Mediului. Zeci de angajaţi sunt REVOLTAŢI de salariile mici VIDEO

Aproximativ 60-70 de angajaţi ai Ministerului Mediului protestează în faţa clădirii faţă de salariile mici.

Am fost la geamul doamnei ministru şi doamna s-a uitat la noi după perdea. Ce penibil. La dânsa e obicei deja. Am încercat să mai avem dialog cu ea, am aşteptat-o 3 ore, dar ea a ieşit pe uşa din dos. La 53 de adrese, nu a răspuns la niciuna„, a declarat un angajat.

Poate un demnitar să trăiască cu 1.000 de lei pe lună? Atât am eu salariu. Nemulţumirea e veche„, a spus o tânără.

Îi înțeleg foarte bine (pe protestatari, n.r.), este o problemă reală pe care am observat-o când am preluat mandatul la Ministerul Mediului. Salariile din Ministerul Mediului sunt extrem de mici și, din acest motiv, ne pleacă și specialiștii. Îi înțeleg pe oameni și le înțeleg frustrarea, însă după cum știți lucrăm la nivelul Guvernului pentru a echilibra această situație. A fost recomandare a jandarmilor de a ocoli protestatarii. Le-am comunicat că vreau să mă întâlnesc cu dânșii. O să am o scurtă discuție cu o delegație a lor. Reglementarea situației financiare a salariilor nu se poate face la nivelul Ministerului Mediului. Nu am ratat nicio ocazie de a aduce în discuție problema aceasta colegilor din Guvern. Această Ordonanță de urgență încearcă să echilibreze situația. Proiectul de ordonanță este în lucru. Această ordonanță pe care o adoptăm la nivel de Guvern încearcă să reglementeze o parte dintre discrepanțele salariale. Sunt foarte multe detalii tehnice. Acest proiect, cel puțin în primul draft, prevede creșteri salariale de până la 45%. O să am discuții cu cei de la Resurse Umane să vedem ce soluții se pot găsi. Soluțiile se găsesc în plafonul pe care îl avem. Am analizat mai multe variante, iar una este cea prin proiectul de Ordonanță, iar alta este de nivel intern, despre care nu vă pot spune încă. Le cunosc situația, este o situație delicată„, a declarat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer, într-o conferință de presă.

Angajaţii ministerului cer salarii decente şi demisii.

Citeşte şi Ministrul Finanţelor, despre legea salarizării: Cei cu salarii mari vor rămâne la fel. Vor creşte salariile mai mici