Radet schimbă ţevile, trafic de coşmar în centru

Trafic de coşmar timp de trei luni. Asta îi aşteapă pe bucureşteni în zona spitalului Filantropia, în apropiarea Pieţei Victoria. RADET începe de luni să schimbe conducte vechi de 35 de ani.

22 iul. 2016, 06:19
Radet schimbă ţevile, trafic de coşmar în centru

Lucrările de înlocuire a tronsonului de rețea de termoficare în zona Spitalului Filantropia încep luni, anunță RADET. Lucrările sunt vitale pentru a putea asigura furnizarea energiei termice către mai multe zone din Capitală în sezonul viitor de încălzire.

RADET informează că tronsonul de rețea termică ce urmează să fie înlocuit are o lungime de aproximativ 330 metri liniari și este cuprins între cămin C15/20, aflat la intersecția bulevardului Ion Mihalache cu strada Barbu Delavrancea, și cămin termoficare C16, situat în dreptul Muzeului Antipa.

Regia are în exploatare în zona spitalului Filantropia rețeaua termică din 1980. Uzura fizică a tronsonului este cauzată atât de vechimea în exploatare foarte mare, peste 35 de ani, precum și de infiltrațiile de apă rece, canalizare și apă pluvială, ce au avut drept rezultat distrugerea izolației termice și implicit corodarea conductelor, precizează sursa citată.

”Dacă acest tronson de rețea nu este înlocuit, în sezonul rece 2016 — 2017 nu poate fi asigurată funcționarea a 17 puncte termice din zonă și nu va putea fi furnizată energie termică în condiții normale către consumatorii racordați la sistemul centralizat, respectiv peste 250 de blocuri din sectorul 1 al Capitalei, indiferent din ce sursă ar fi alimentați. Încă din martie s-a decis închiderea acestei porțiuni, care nu mai prezintă siguranță în exploatare, după ce, din 2010 până în prezent, angajații regiei au intervenit la un număr de aproximativ 25 de avarii”, arată RADET într-un comunicat.

Termenul de execuție a lucrărilor este cuprins între 75 și 90 de zile, însă acesta poate fi modificat ca urmare a situației din teren. Pentru realizarea lucrării în condiții optime de timp și calitate, echipele RADET vor lucra în două ture, șase zile pe săptămână, lucrarea fiind realizată prin forțe proprii, spun reprezentanții RADET.

Acest tronson de rețea are o importanță vitală în sistemul de termoficare, deoarece alimentează cu agent termic primar zone importante ale Bucureștiului, printre care Iancu de Hunedoara, Dorobanți, Floreasca, Ștefan cel Mare, Aviației sau zona Aeroportului Băneasa. O particularitate a acestor cartiere o reprezintă faptul că pe timp de iarnă nu pot fi alimentate din alte rețele de termoficare, deoarece nu se pot realiza condițiile termice și hidraulice necesare acestor operațiuni, menționează RADET.

Porțiunea de rețea care urmează să fie înlocuită este amplasată aproape în totalitate (98%) sub calea de rulare a tramvaielor, pe ambele sensuri, ceea ce face imposibilă înlocuirea atât parțială, cât și totală a rețelei termice fără devierea traficului rutier, susține RADET.