Radu Câmpeanu, înmormântat cu onoruri militare. Unui soldat i s-a făcut rău

Radu Câmpeanu este condus duminică pe ultimul drum. Ceremonia de înmormântare are loc la capela cimitirului Belu, acolo unde unui militar din garda de onoare i s-a făcut rău. Sunt aşteptaţi toţi cei care l-au cunoscut pentru a-şi lua rămas bun. 

23 oct. 2016, 09:20
Radu Câmpeanu, înmormântat cu onoruri militare. Unui soldat i s-a făcut rău

Ceremonia de înmormântare a lui Radu Câmpeanu nu a fost lipsită de incidente. Unui soldat din garda de onoare i s-a făcut rău în interiorul bisericii, spaţiul fiind destul de mic, iar în interior fiind cald. Bărbatul a fost scos pe braţe din biserică de către colegii săi.

La ceremonie participă foarte mulţi liberali, Radu Câmpeanu fiind primul preşedinte al partidului liberal după 1990. La slujba de înmormântare vor lua cuvântul președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, liderul PNL, Alina Gorghiu, și istoricul Dinu Zamfirescu.

Fostul senior militar Radu Câmpeanu a primit o decoraţie în 2002 de la fostul preşedinte Ion Iliescu.

Radu Câmpeanu a murit miercuri, la vârsta de 94 de ani. Acesta a candidat la primele alegeri prezidențiale, de după căderea comunismului, fiind învins la vot de Ion Iliescu.

Joi, în ședința Biroului Politic Național al PNL, în care au fost validate listele cu candidați pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, liberalii au ținut un moment de reculegere în memoria seniorului.

Citeşte şi Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Radu Câmpeanu a fost depus la Senat. UPDATE