Radu Magdin: Şansa alegerilor anticipate este redusă

Analistul Radu Magdin afirmă că în momentul de faţă PSD arată că nu îşi poate păstra un premier mai mult de şase luni, indiferent care este propunerea cu care Liviu Dragnea se va duce la Cotroceni, crescând masa de manevră a preşedintelui Iohannis cu privire la nominalizarea viitorului şef al Executivului.

15 ian. 2018, 21:24
Radu Magdin: Şansa alegerilor anticipate este redusă

„În momentul de faţă, PSD arată că nu îşi poate păstra un prim-minstru mai mult de şase luni. În acest fel este afectată una din mantrele de bază ale partidului şi anume că PSD este partidul organizării, al disciplinei şi al stabilităţii. Separat de acest lucru, indiferent care este propunerea cu care Liviu Dragnea se va duce la Cotroceni, că este domnul Stănescu sau domnul Fifor, sau altă lebădă neagră, creşte masa de manevră a preşedintelui Iohannis cu privire la nominalizarea viitorului premier”, a declarat Magdin, pentru AGERPRES.

În ceea ce priveşte posibilitatea de alegeri anticipate, analistul consideră că „şansa este una redusă, pentru simplul motiv că majoritatea în Parlament este una confortabilă, iar Opoziţia nu este pe moment grupată şi organizată în jurul unui proiect unificator şi coerent”.

Premierul Mihai Tudose şi-a înaintat luni seară demisia din funcţie, urmând ca aceasta să fie transmisă Administraţiei Prezidenţiale în cursul zilei de marţi.