Raed Arafat a răbufnit după protestele anti-restricţii: „Ca să ajungi să huidui salvatorii, e prea de tot deja. Vin ‘experţii’ care nu ştiu nimic despre domeniu”

Raed Arafat a răbufnit după protestele anti-restricţii din ultimele zile. Şeful DSU spune că este necesară o campanie de comunicare bine pusă la punct pentru a-i convinge pe români să respecte măsurile impuse de autorități.

30 mart. 2021, 10:35
Raed Arafat a răbufnit după protestele anti-restricţii: „Ca să ajungi să huidui salvatorii, e prea de tot deja. Vin ‘experţii’ care nu ştiu nimic despre domeniu”
Raed Arafat a răbufnit după protestele anti-restricţii: "Ca să ajungi să huidui salvatorii, e prea de tot deja. Vin 'experţii' care nu ştiu nimic despre domeniu"

Raed Arafat a răbufnit după protestele anti-restricţii din ultimele zile. Şeful DSU este revoltat de faptul că salvatorii au ajuns să fie huiduiţi, iar anumiţi „experţi” îşi dau cu părerea deşi nu ştiu nimic despre domeniu.

Raed Arafat: „Ca să ajungi să huidui salvatorii, cei de care ai nevoie sau cineva din familia ta are nevoie e prea de tot deja”

Citeşte şi Centrul Capitalei, devastat în urma protestelor. Poliţia Capitalei: „188 de persoane sunt audiate”

„Ca să ajungi să huidui salvatorii, cei de care ai nevoie sau cineva din familia ta are nevoie e prea de tot deja și asta din nou este campania de dezinformare, de manipulare și de a arăta cu degetul. Dacă stăm tot anul trecut să vedem ce s-a întâmplat și pe social media și în unele instanțe chiar pe mass-media, din păcate, am indus niște narative pe care e foarte greu să le schimbăm și oamenii au rămas cu niște idei.

Vorbim de comunicare strategică, dar, în același timp, dacă vii cu ea și vorbești, pe partea cealaltă este luată, este bălmăjită, denaturată și lovit cu ea în toate părțile. Atunci clar că are probleme în continuare, indiferent ce campanie faci.

Sunt de acord că este nevoie de o campanie de comunicare de durată medie, lungă, ca să explice toate aceste măsuri, dar oricând vin „experții”  care nu știu nimic despre domeniu și ți-o demontează în două secunde la o televiziune și nu mai ai nimic de comentat acolo. Oamenii simpli care văd și, dacă ai și pe cineva care încurajează aceste dezinformări, oamenii simpli pot fi induși în eroare. Deci de aici aceste campanii de comunicare trebuie intensificate și trebuie să fie pe înțelesul tuturor și să ieșim cât mai mult să explicăm.”, a explicat şeful DSU la Realitatea Plus.

Citeşte şi Ce se va întâmpla în Capitală după depășirea pragului de 7,5! Anunțul lui Raed Arafat

Reamintim că în Bucureşti şi în alte oraşe, protestele faţă de restricţiile impuse în contextul pandemiei au început concomitent, luni, la ora 17:00. În Capitală, manifestanţii de la Piaţa Universităţii au pornit în marş către Piaţa Victoriei, unde s-au unit două grupuri de protestatari. Numărul maxim de persoane care au voie să participe la acţiuni de protest a fost cu mult depăşit.

Între protestatari s-au aflat iniţial liderul AUR, George Simion, dar şi parlamentarul Diana Şoşoacă.

Ulterior, amploarea protestului din Capitală s-a redus considerabil, iar Jandarmeria chiar a anunţat în jurul orei 23:00, că nu pregăteşte intervenţia în forţă la protestul din Capitală, întrucât nu au fost incidente care să impună o astfel de intervenţie.

Un grup de manifestanţi a pornit, însă, către Piaţa Unirii, unde s-au produs violenţe şi distrugeri. Au fost sparte vitrinele magazinelor, au fost agresaţi jandarmii, iar mai multe persoane agresive au fost reţinute.