Raed Arafat: Colegiul Medicilor este acela care trebuie să se pronunţe în cazul decesului lui Ioan Gyuri Pascu

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat joi că în cazul decesului artistului Ioan Gyuri Pascu a fost întocmit un raport medical ce va fi înaintat spre analiză Colegiului Medicilor pentru a se pronunța pe toate aspectele.

29 sept. 2016, 08:59
Raed Arafat: Colegiul Medicilor este acela care trebuie să se pronunţe în cazul decesului lui Ioan Gyuri Pascu

El a admis că sunt suspiciuni că anumite aspecte nu au fost privite corect, dar a precizat că ele trebuie stabilite de către Colegiul Medicilor.

„Să știți că medical este posibil să fie disociate două situații sau pot fi corelate, de aceea Colegiul Medicilor va trebui să vadă pe baza raportului toxicologic, a autopsiei. Un medic poate să vadă un pacient pe o problemă, iar ulterior după una, două, trei ore să vadă altceva la același pacient. Medical este posibil”, a afirmat Arafat.

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti, despre intervenţia în cazul lui Ioan Gyuri Pascu: Pacientul acuza atacuri de panică şi insomnie

El a precizat că medicul de la prima ambulanță a luat decizia să nu facă EKG și va trebui să răspundă în fața Colegiului Medicilor.

Potrivit lui Arafat, clasificarea intervenției ambulanței a fost corectă, prima fiind de cod verde, iar a doua de cod roșu și a intervenit SMURD care era mai aproape.

Secretarul de stat în MAI a făcut aceste declarații la sediul Primăriei Capitalei, unde participă la ședința CGMB.

Colegiul Medicilor s-a autosesizat în cazul morţii lui Gyuri Pascu.DSP şi Corpul de Control al Min. Sănătăţii au deschis anchete