Rafa Nadal coboară pe circuitul auto. Va da startul Cursei de 24 de ore de la Le Mans

Tenismenul spaniol Rafael Nadal, locul 2 ATP, va da startul Cursei de 24 de ore de la Le Mans, a doua etapă a Campionatului Mondial de anduranţă, ediţia 2018/2019.

15 mai 2018, 07:12
Rafa Nadal coboară pe circuitul auto. Va da startul Cursei de 24 de ore de la Le Mans

Vedeta tenisului mondial va da startul celei de-a 86-a ediţii a Cursei de 24 de ore de la Le Mans, la 16 iunie, la ora 15.00, au anunţat organizatorii, Automobile Club de l’Ouest (ACO).

Pentru că face o figură de excepţie în sportul său, tenisul, pentru că a demonstrat atât talent, cât şi fair-play, spirit de luptă, combativitate şi inteligenţă strategică în cariera sa, Rafael Nadal poartă valori care sunt esenţiale în anduranţă. Cursa noastră va fi reprezentată de o persoană cu un prestigiu imens„, a declarat Pierre Fillon, preşedintele ACO.

În acest an, voi avea onoarea de a fi starter la Cursa de 24 de ore de la Le Mans, una dintre cele mai importante curse automobilistice din lume. Sunt nerăbdător să descopăr acest nou teren de joc atât de spectaculos, să-i descopăr pe piloţii săi şi pe principalii săi actori„, a declarat Nadal.

Compatriot al lui Nadal, pilotul de Formula 1 Fernando Alonso se va afla printre concurenţi la această ediţie, la volanul unei maşini Toyota.