Raid aerian: Cel puțin 29 de morţi și 17 răniţi în nordul Yemenului

Cel puțin 29 de persoane au fost ucise și alte 17 au fost rănite într-un raid aerian întreprins miercuri asupra localității Sahar din nordul Yemenului, a anunțat un responsabil al serviciilor de sănătate al rebelilor houthi, informează miercuri AFP.

01 nov. 2017, 10:58
Raid aerian: Cel puțin 29 de morţi și 17 răniţi în nordul Yemenului

Agenția Saba, aflată sub controlul rebelilor houthi susținuți de Iran, a acuzat aviația Arabiei Saudite, care intervine militar în Yemen, că s-ar afla la originea acestui bombardament.

Potrivit agenției, raidul s-a soldat cu 21 de morți și 9 răniți, toți civili, în timp ce responsabilul serviciilor de sănătate nu a putut preciza dacă este vorba doar de civili.

Raidul a vizat o piață populară din localitatea Sahar, una dintre subprefecturile provinciei Saada, bastion al rebelilor houthi, potrivit celor două surse.

Agenția Saba a publicat o fotografie în care se pot vedea trupuri sfâșiate și carbonizate, prezentate ca victime ale bombardamentului de miercuri.

În războiul din Yemen, forțele proguvernamentale, care au fost alungate în septembrie 2014 din capitala Sanaa, luptă împotriva rebelilor houthi, proveniți din minoritatea zaidi, ramură a șiismului, foarte prezentă în nord.

În martie 2015, forțele proguvernamentale au primit sprijinul unei coaliții conduse de Arabia Saudită și de atunci luptele și raidurile aeriene nu au încetat.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), conflictul din Yemen a făcut de la intervenția coaliției arabe peste 8.650 de morți și circa 58.600 de răniți, dintre care numeroși civili.