Raluca Turcan: Proiectul PNL de reducere a fiscalităţii pe piaţa muncii a primit avizul Consiliului Legislativ

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a scris vineri, pe Facebook, că proiectul liberalilor de reducere a fiscalităţii pe piaţa muncii a primit avizul favorabil al Consiliului Legislativ, motiv pentru care lansează un apel la adresa membrilor partidului „să se lupte cu toate puterile” pentru propunerea legislativă, să o susţină „cu fermitate şi public” şi să o explice peste tot.

05 mai 2017, 08:11
Raluca Turcan: Proiectul PNL de reducere a fiscalităţii pe piaţa muncii a primit avizul Consiliului Legislativ

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, anunță că proiectul liberalilor de reducere a fiscalității pe piața muncii a primit avizul Consiliului Legislativ și face apel la parlamentarii partidului să-l susțină și să-l promoveze.

„Proiectul legislativ al PNL de diminuare a poverii fiscale pe piața muncii a primit, recent, avizul favorabil al Consiliului Legislativ. Este un prim pas. Urmează bătălie de lungă durată. (…) Îi chem pe toți colegii liberali, din Parlament și din teritoriu, să ne luptăm cu toate puterile pentru proiectul nostru de lege (de reducere a fiscalității pe piața muncii). Să-l promovăm și explicăm peste tot. Să-l susținem, cu fermitate și public, în toate fazele parlamentare prin care va trece, de la comisii până în plen”, a scris Turcan, vineri, pe Facebook.

Ea arată că proiectul lege depus la Senat vizează reducerea cotei de contribuții la asigurările sociale pentru angajat și angajator cu șapte puncte procentuale, a cotelor de impozitare ale venitului și profitului de la 16 la 10%, transferul plății asigurărilor de șomaj în totalitate către angajat și reducerea cotei de contribuții pentru concedii și indemnizații.

„Toate aceste măsuri, prevăzute a intra în vigoare începând cu anul viitor pentru predictibilitate, reprezintă un sprijin vital pentru sectorul privat al economiei care este și va fi tot mai tare lovit de populismele, incompetența și clientelismul agresiv ale guvernării PSD. Aici, în politicile față de investitorii și întreprinzătorii privați, este și trebuie să fie tot mai mult una din diferențele majore dintre noi, liberalii, și pesediști. Trebuie să fim partidul care îi susține și apără cu putere pe întreprinzători, pe micii patroni, pe proprietarii de ferme mici și mijlocii, mediul de afaceri și industriile creative din România”, afirmă Raluca Turcan.

Liderul PNL subliniază că doar o economie privată, dinamică și în expansiune, va schimba în bine România.

„Dintr-un sector privat prosper și sănătos vin banii pentru creșteri reale de salarii și pensii. Nu din pixul cu care Dragnea peticește, ici-colo, legea salarizării. De la Dragnea, Grindeanu și Olguța Vasilescu nu vin decât minciuni, noi poveri pentru întreprinzători și un spor de sărăcie pentru cei săraci”, adaugă Turcan.