Răsturnare de situaţie. Elodia este vie nu doar în sufletul lui Cristian Cioacă. Fostul poliţist o menţionează şi în acte oficiale

Disparitia avocatei Elodia Ghinescu naste inca o multime de speculatii din partea celor care au urmarit desfasurarea televizata a celebrului caz.

10 ian. 2017, 14:28
Răsturnare de situaţie. Elodia este vie nu doar în sufletul lui Cristian Cioacă. Fostul poliţist o menţionează şi în acte oficiale

Vara lui 2014 s-a dovedit neagra pentru Cristian Cioaca, politistul pitestean fiind condamnat definitiv la 15 ani si 8 luni de inchisoare pentru uciderea sotiei sale, Elodia Ghinescu, disparuta de acasa in seara zilei de 29 august 2007, scrie kanald.

Citeşte şi Cristian Cioacă îşi reduce pedeapsa cu câte 7 zile pe lună. Ce face în ÎNCHISOARE

In ciuda faptului ca procurorii nu au gasit cadavrul avocatei, prilej pentru o multime de speculatii televizate, Elodia a fost declarata oficial moarta, de catre autoritati, in noiembrie 2011, procedura de judecare a politistului acuzat accelerandu-se dupa aceasta decizie. Si totusi, la 3 ani de la consemnarea decesului Elodiei in acte, Cristian Cioaca nu si-a uitat fosta consoarta, trecand-o in ultimul document oficial pe care l-a completat, inainte de intrarea in detentie.

Citeşte şi Ce i-a spus Cristian Cioacă fiului său de 11 ani despre moartea Elodiei. „Mama ta este…”

Pe 23 aprilie 2014, cu cateva saptamani inainte de incarcerare, Cioaca si-a scris numele fostei sotii in ultima declaratie de avere, recunoscand ca aceasta detine 50% din garsoniera familiei din Brasov, cealalalta jumatate fiind in continuare, la vremea aceea, in proprietatea lui.

Citeşte şi Cum a fost omorâtă Elodia Ghinescu. Teribila crimă a lui Cristian Cioacă, povestită pas cu pas VIDEO

Cristian Cioaca este un detinut model. Potrivit jurnaldearges.ro, Cioaca face puncte in spatele gratiilor de la Penitenciarul Colibasi, participand la tot felul de activitati care ii reduc pedeapsa totala.

Elodia a transmis un mesaj familiei ei prin intermediul unui medium: „Ne vom reîntâlni cu toţii şi va fi bine”

Fostul polițist munceşte la biblioteca „Secției de maximă siguranță”, secție unde sunt încarcerați cei care primesc peste 10 ani de închisoare. Cioacă lucrează cu alți deținuți sau cu educatorul secției, în programe de artizanat (practicând inclusiv tehnica Origami, în care este deja specialist). De asemenea, este și un maestru al machetelor de nave maritime, câteva dintre lucrările sale fiind prezentate în cadrul unor expoziții organizate de penitenciar cu prilejul unor manifestări desfășurate la Pitești și Mioveni.

Ce i-a spus Cristian Cioacă fiului său de 11 ani despre moartea Elodiei. „Mama ta este…”

Toate acestea îl ajută pe Cioacă să acumuleze, mai repede decât alți deținuți ai secției, punctajul necesar intrării în comisia de eliberare condiționată. Practic, pentru fiecare lună lucrată aici, Cioacă primește 7 zile – câștigul care-l duce mai aproape de respectiva înfățișare (asta înseamnă că într-un an, poate câștiga, în acest fel, circa trei luni), noteaza sursa citata.

Cioaca are conditii optime in celula, pe care a tapetat-o in spirit religios. Secția în care a fost închis Cioaca este una dintre cele care au beneficiat de reabilitare și modernizare. Are televizor și împarte camera cu alți cinci deținuți, iar în ultimul timp i-a uimit pe „colegi” cu aplecarea sa către cele sfinte, tapetându-și peretele cu postere care-l înfățișează pe Arsenie Boca.