Răsturnare de situaţie în cazul lui Cristian Pomohaci. Ce lucru ULUITOR a ieşit la iveală în legătură cu înregistrarea

Apar din ce în ce mai multe informaţii contradictorii în scandalul în care este implicat fostul preot Cristian Pomohaci. Mircea Sime, jurnalist România TV, a stat de vorbă cu părintele şi a aflat o informaţie preţioasă. Există o a doua expertiză care dovedeşte că înregistrarea cu pricina este falsă, realizată înainte ca Pomohaci să fie caterisit.

21 aug. 2017, 12:45
Răsturnare de situaţie în cazul lui Cristian Pomohaci. Ce lucru ULUITOR a ieşit la iveală în legătură cu înregistrarea

„Astazi am primit o informatie, având o discuţie telefonică cu parintele, haideţi să îi spune aşa pentru că încă nu avem motivarea de la patriarhie, el nu poate sa se apere inca. Una din aceste expertize a fost realizata în Danemarca, a fost făcută inainte ca Pomohaci Cristian sa fie caterisit. Nu a fost facuta de azi pe maine, a durat. Scopul a fost acela ca să se apere de instanţele bisericeşti, de feţele bisericeşti, nu stim daca Cristian Pomohaci s-a folosit de rezultatul expertizei”, a declarat Mircea Sime la România TV.

Citeşte şi Sinodul BOR discută începând de joi situaţia ierarhilor implicaţi în scandaluri sexuale

Scandalul se amplifică. Un apreciat teolog din Cluj a vorbit la România TV despre faptul că oamenii cer înalţilor prelaţi motivarea deciziei de caterisire a lui Cristian Pomohaci.

Înrergistrarea care a apărut acum ceva timp, cu o conversație între Pomohaci și Flaviu, un băiat care susține că era minor când a întreținut relații sexuale cu preotul-cântăreț, a fost trimisă la expertizat, iar recultatele, prezentate sunt de-a dreptul șocante.

Citeşte şi Cristian Pomohaci nu a contestat deocamdată excluderea sa din preoţie

„Aceasta expertiză s-a facut într-un mod foarte serios, pe înregistrarea de 22 de minute. Un reputat laborator european a dat o hârtie care spune foarte clar ca această înregistrare a suferit 28.000 de modificări”, sustine Florina Gliga, cea care a comunicat rezultatul în direct la televizor. Femeia a refuzat să arate documentul.

„Este o prostie. Numai să le numeri, 28.000 de intervenții pentru ce? Ce suntem aici? 1000 pe minut”, a spus Luis Lazarus.