Răzvan Alexe l-a denunţat pe Daniel Petre. Aceiaşi bani apar ca mită şi în alt dosar. Petre a fost achitat

În februarie 2015, Daniel Petre, șeful Finanțelor Prahova, a fost reținut de procurorii DNA Ploiești pentru luare de mită într-un dosar legat de lucrarea Buda - Nedelea a CJ Prahova, în urma unui denunţ al omului de afaceri local Răzvan Alexe. Ulterior, Daniel Petre a fost achitat de instanţă.

24 mai 2017, 12:28

În februarie 2015, Daniel Petre, șeful Finanțelor Prahova era reținut de procurorii DNA Ploiești într-un dosar pentru luare de mită legata de lucrarea Buda – Nedelea a CJ Prahova. Puțină lume știa la momentul respectiv că arestarea venea în urma unui denunț făcut de Răzvan Alexe, scrie site-ul ShareNews.ro.

Scenariul a fost tipic. Alexe Razvan, denuntatorul de serviciu s-a inteles cu procurorul Mircea Negulescu sa faca un denunt mincinos impotriva sefului finantelor locale, Daniel Petre. Martorul presupusei mite a fost bineinteles faimoasa Stroe Cecilia, secretara lui Alexe, devenita si ea martor de serviciu pentru toate inventiile acestuia. Rezultatul acestui dosar inventat a fost unul evident: achitarea lui Petre Daniel. De remarcat este si faptul ca aceeasi mita cu aceeasi valoare platita in aceleasi transe egale si pentru aceeasi lucrare (Buda – Nedelea) aparea in denuntul lui Razvan Alexe in mai multe dosare instrumentate de procurorul Mircea Negulescu.

Iata denuntul lui Razvan Alexe :

”Denunț,

Subsemnatul Alexe Răzvan fiul lui___și al _____, domiciliat în____, str.____, identificat cu CI, seria__ nr. ___, CNP____ formulez următorul denunț împotriva numitului Petre Daniel Cristian pentru semnalarea următoarelor fapte de copruptie (luare de mită).

În anul 2009 l-am cunoscut pe numitul Petre Daniel Cristian ca fiind angajat al Vămii Ploiești, după o perioadă de timp a fost eliberat din funcție și numit City Manager la Consiliul Județean Prahova unde își desfășura activitatea la etajul 1 camera 109 în sediul CJ Prahova.

Așa cum am arătat și în denunțul formulat la DNA ST Ploiești împotriva numitului Alixăndrescu Daniel am participat la o ședință organizată la CJ Prahova unde pe lângă reprezentatul SC CAST SRL Palada Gimi și reprezentantul SC STAR T&D SRL Dumitru Ion au participat și Alixăndrescu Daniel fiind în funcția de Director al Direcției Patrimoniu din cadrul CJ Prahova și Petre Daniel Cristian în calitate de City Manager la CJ Prahova.

La ședința sus menționată care a avut loc în biroul lui Petre Daniel s-a discutat aranjarea lucrării de reabilitare și asfaltare a drumului Buda-Nedelea lucrare prin procedură de licitație publică organizată de către CJ Prahova și atribuită șui SC STAR T&D SRL.

Un factor decizional în atribuirea și câștigarea licitației era Petre Daniel care inducând în eroare comisia de licitație formată din personal angajat la CJ Prahova (aflați în subordinea acestuia) a facilitat câștigarea licitației de către SC STAR T&D SRL administrată de Dumitru Ion în defavoarea altor societăți mai bine cotate.

În schimbul acestui serviciu a primit suma de 20.000 de lei, sumă înmânată în numerar, personal de mine, în biroul din vecinătatea biroului acestuia şi anume camera 107 Et. 1 CJ Prahova în care își desfășurau activitatea consilierii Toader Bogdan și Rareș Enescu care au fost de acord să ne lase singuri pentru a putea discuta în intimitate.

Cu acest prilej, profitând de faptul că nu mai erau alte persoane de față, a acceptat suma de bani în schimbul serviciului făcut , arătat anterior.

Tot în decursul executării acestor licitații a mai primit:

-10.000 lei pentru decontarea cu prioritate a plăților către SC STAR T&D SRL în detrimentul altor agenți economici, deoarece programările erau făcute trimestrial și prin faptul că el deținea semnătura autorizată a ordinelor de plată, facilita plata cu prioritate.

Menționez că această sumă i-am înmânat-o personal în biroul lui.

-Altă sumă de 20.000 lei a fost plătită tot către Petre Daniel cu ocazia suplimentării lucrărilor din contractul sus menționat (Buda-Nedelea) cu 20% din valoarea totală a lucrăriilor.

Această sumă a fost plătită cu ocazia unei vizite la biroul meu din comuna Bărcănești, sat Tătărani, în numerar, fapt ce poate fi confirmat de angajata mea Radu Monica.

De acest aspect are cunoștință și Stroe Cecilia care îmi centraliza cheltuielile referitoare la lucrările sus menționate.

Ulterior, Petre Daniel a fost numit în funcția de Director la Direcția Națională a Finanțelor Publice Prahova, unde a continuat activitatea infracțională prin protejarea în schimbul unor sume de bani, a unor societăți comerciale prin rezolvarea eventualelor controale de către inspectorii ANAF.

În acest sens am hotărât la un moment dat ca om de legătură să fie Stroe Cecilia, care cu această ocazie a fost acceptată la discuțiile purtate între noi. Ca mod de comunicare i s-a semnat și înmânat o carte de vizită cu care aceasta avea acces direct spre biroul lui din Sediul Finanțelor Publice fără să fie înregistrată la poarta de acces.

Pentru acest serviciu, în anul 2013 în aproierea Paștelui, i-am înmânat suma de 10.000 lei. La mine la birou.

Îmi amintesc că prima intervenție făcută a fost făcută pentru SC STAR T&D SRL administrată de Dumitru Ion societate la care se desfășurau controale de fond ANAF.

Cu ocazia acestui control Petre Daniel l-a chemat în sediul CJ Prahova unde mă aflam împreună cu el, pe adjunctul său Dinu Cătălin căruia i-a cerut informații cu privire la stadiul și constatările inspectorilor fiscali care efectuau control la SC STAR T&D SRL.

Dinu Cătălin știa de control, i-a confirmat acestuia numele inspectorilor care efectuau controlul și a rămas că se va ocupa de problemă urmând ca legătura să se facă prin Stroe Cecilia.

Acesta îmi este denunțul pe care îl formulez și îl depun la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.”.