Reacţia MAE după ce recepţionera unui hotel din Marea Britanie a refuzat să cazeze o româncă

Ministerul român al Afacerilor Externe a precizat, printr-un comunicat, că a întreprins "în regim de urgenţă" demersuri cu privire la situaţia româncei Alecsandra Puflea, căreia i-a fost refuzată cazarea la un hotel din Marea Britanie, pe motiv că este româncă.

23 iul. 2015, 14:21
Reacţia MAE după ce recepţionera unui hotel din Marea Britanie a refuzat să cazeze o româncă

Ministerul Afacerilor Externe „condamnă orice formă de discriminare pe bază pe cetăţenie, cu atât mai mult cu cât, în speţa dată, aceasta încalcă flagrant principiile şi normele universale şi europene care privesc egalitatea de tratament„, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Urmare demersurilor efectuate, a reieşit că hotelul şi-a argumentat refuzul de a o caza pe Alecsandra Puflea prin politica pe care o are, anume aceea de a nu primi români. Conducerea hotelului susţine că această politică ar fi o consecinţă a mai multor incidente petrecute în hotel, în care ar fi fost implicaţi cetăţeni români Totuşi, poliţia britanică a informat că nu s-a înregistrat o diferenţiere pe criterii de cetăţenie în ceea ce priveşte criminalitatea în regiunea respectivă.

Alecsandra Puflea a depus o plângere la poliţia britanică, de la care a primit asigurări că hotelul îşi va prezenta scuzele cuvenite pentru această situaţie şi că se fac demersuri pentru schimbarea acestei politici a hotelului.

Totodată, autorităţile britanice au dat asigurări că situaţia este una izolată. Ambasada României la Londra este în legătură cu Alecsandra Puflea, ataşatul de interne din cadrul misiunii aflându-se în contact cu poliţia britanică„, potrivit unui comunicat al MAE.

În plus, Ministerul Afacerilor Externe va insista ca autorităţile britanice să depună toate eforturile necesare pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete.