Realizatorul TV Radu Moraru, la DNA: „Au încercat să lichideze financiar Naşul TV” UPDATE

Realizatorul de televiziune Radu Moraru a ajuns, luni, la DNA, puţin după ora 10.00. Acesta a explicat, la ieşirea din sediul DNA, că a depus o plângere penală, după ce mai multe instituţii de stat au încercat să "lichideze financiar" televiziunea Naşul TV, iar luni a venit în faţa procurorilor pentru a face câteva completări în dosar.

22 feb. 2016, 08:20

UPDATE ora 13.00 Radu Moraru a declarat, luni, la ieşirea de la DNA, că a depus o plângere penală la DNA, după ce mai multe instituţii au încercat să „lichideze financiar” şi să intimideze Naşul TV. 

Mai multe institutii ale statului au incercat sa ne lichideze financiar prin amenzile false pe care ni le-au dat de-a lungul timpului. Este vorba despre CNA, ANAF, Guvernul Romaniei, in perioada cat a fost Gabriel Oprea prim-ministru interimar, si ONPCSB. Astăzi m-au chemat sa fac cateva completari si urmeaza sa mai aduc o proba care lipseste la dosar.

Procurorii au gasit patru amenzi false in cazul nostru. Nasul TV a fost cea mai amendata televiziune in acea perioada (in perioada cat a fost Gabriel Oprea prim-ministru interimar – n.r.). Noi am spus ca sunt mai multe amenzi decat cele patru si am prezentat niste probe.

Dupa ce nu au reusit pe partea asta, au incercat o intimidare la nivelul pozitiei de prim-ministru, pe care o avea Gabi Oprea. El m-a sunat destul de nervos, sa ma certe de ce colegii mei vorbesc despre izmene si despre plagiat. Eu i-am spus ca nu am cum sa intervin si daca vrea sa spuna ceva, sa dea un drept la replica colegilor mei.

Am neglijat momentul, ca sa constat ca o institutie aflata in directa subordine a premierului, ma refer la Oficiul de Spalare a Banilor si Combatere a Terorismului, a actionat impotriva mamei mele, spunand ca e terorista.

Cand am aflat ca e terorista mama, m-am hotarat sa fac o plangere penala. Azi nu am adus aceasta hartie, trebuie sa o aduc, in care oficiul, dupa sase luni in care a numit-o pe mama terorista, a venit sa spuna ca nu era de competenta lor. Am considerat ca e o forma de terorizare a mea, a familiei mele. De ce sa te iei de mama? Pana la mama„, a spus Radu Moraru.

Jurnalistul Radu Moraru, care s-a prezentat, luni, la DNA, nu a fost chemat de procurorii anticorupţie. Potrivit România TV, acesta a venit pentru a cere o audienţă.

Radu Moraru nu a făcut nicio declaraţie, la intrarea în sediul DNA.