Recomandări de la poliţie pentru participanţii la proteste: Evitaţi conflictele!

Poliţia recomandă participanţilor la proteste să evite conflictele şi să se îndepărteze de cei cu comportamente neadecvate sau care au obiecte periculoase, să nu încerce să le oprească, ci să ceară ajutorul poliţiştilor sau să sune la numărul de urgenţă 112.

05 feb. 2017, 09:21
Recomandări de la poliţie pentru participanţii la proteste: Evitaţi conflictele!

„Evitaţi conflictele, iar dacă în preajma dumneavoastră sunt persoane cu un comportament sau atitudine agresivă, nu încercaţi să interveniţi pentru a le opri. Cereţi sprijinul celui mai apropiat poliţist sau sunaţi la 112. Îndepărtaţi-vă de cei cu un comportament neadecvat sau care au asupra lor obiecte periculoase şi sesizaţi poliţiştii”, arată Poliţia Română în recomandările transmise duminică, înaintea protestelor care vor avea loc în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară.

De asemenea, şoferii sunt sfătuiţi să nu forţeze barajele impuse şi să respecte indicaţiile poliţiştilor cu privire la rutele ocolitoare, precizând că acestea au rolul de a proteja vieţi şi a preveni accidentele.

„Reduceţi viteza şi manifestaţi prudenţă dacă vă aflaţi la volan şi treceţi pe lângă un grup de manifestanţi. Folosiţi locurile de parcare special amenajate şi nu lăsaţi în vehicul, la vedere, bunuri de valoare”, a precizat Poliţia Română.

Protestele faţă de OUG privind codurile penale continuă duminică, fiind anunţat „cel mai mare protest” la care, încă de la ora 14.00, sunt aşteptaţi în Piaţa Victoriei din Capitală oameni din toată ţara.

Manifestanţii vor fi în piaţă în timp ce la Palatul Victoria este programată să se desfăşoare şedinţa de Guvern în care se va decide abrogarea actului normativ, ceea ce se pare însă că nu va duce şi la întreruperea demonstraţiilor începute în urmă cu cinci zile.

Conform anunţurilor făcute pe pagina de Facebook a evenimentului, dumincă,  la ora 20.00, atât în ţară, cât şi în diaspora, în pieţe va fi intonat imnul de stat, iar o oră mai târziu „fiecare participant la manifestaţiile din toate oraşele ţării şi din diaspora va ridica spre cer propria lumină aprinsă”. 

Ca şi sâmbătă, când a fost înregistrată o participare record la demonstraţii, în Bucureşti fiind prezenţi în Piaţa Victoriei 170.000 de oameni, în timp ce în ţară au ieşit în stradă 300.000, şi duminică sunt aşteptaţi protestatari din toată ţara. Unii dintre ei au anunţat că vor veni la Bucureşti cu maşinile.

Zeci de studenţi din Cluj au ajuns, duminică dimineaţă, în Gara de Nord, pentru a participa la protestele din Piaţa Victoriei din Capitală. Pictaţi pe faţă în culorile drapelului naţional, tinerii, escortaţi de jandarmi, au oprit prima dată la DNA, unde au scandat „Dragnea, nu uita, te aşteaptă Laura”, apoi îndreptându-se spre Piaţa Victoriei. 

Citeşte şi: Un nou protest în Piaţa Victoriei, duminică. Studenţii din marile centre universitare au ajuns în Bucureşti UPDATE