Reguli esenţiale pentru alegerea unui sistem de supraveghere video

Un sistem de supraveghere video este din ce in ce mai indispensabil, atat pentru locuinte, cat si pentru afaceri. Acesta poate oferi un control mult mai mare asupra proprietatilor si a bunurilor si de asemenea, poate sa ofere siguranta.

22 sept. 2017, 11:46
Reguli esenţiale pentru alegerea unui sistem de supraveghere video

Exista o multime de optiuni de sisteme de supraveghere, care mai de care mai interesante. Nu toate reusesc sa fie eficiente, fie pentru ca nu au componente de calitate, fie pentru ca nu sunt personalizate in functie de nevoia utilizatorului.

Pentru achizitia unui sistem de supraveghere eficient exista o serie de reguli esentiale.

O imagine face cat o mie de cuvinte

Specificatiile sistemului de supraveghere sunt foarte importante, insa conform www.comenzi.ro, o imagine face cat o mie de cuvinte. Mai exact, inainte de achizitia unui sistem este bine sa se solicite niste imagini filmate cu acest sistem. In felul acesta se va descoperi eficienta si calitatea sa, fara a fi nevoie de o constientizare cat mai buna a specificatiilor.

Dotarile moderne pot face diferenta

Sistemele de supraveghere moderne dispun de o serie de dotari care pot face diferenta atunci cand vine vorba despre eficienta. Un iluminator infrarosu care permite o supraveghere de calitate pe timp de noapte, un detector de miscare sau posibilitatea de a inregistra sunete, toate au un impact puternic asupra modului de captare a imaginilor.

Vanzatorul este extrem de important

Nu sunt importante doar produsele achizitionate, ci si cei care le vand. Vanzatorul este cel care poate oferi informatii relevante despre produse si de asemenea, este cel care poate oferi suport tehnic in cazul in care exista o problema cu sistemul de supraveghere.

De asemenea, vanzatorul este cel care alege brandurile pe care le comercializeaza, putand sa opteze pentru produse de foarte buna calitate, in care are incredere.

Montarea trebuie sa se faca de catre profesionisti

Exista sisteme de supraveghere care permit o montare rapida, chiar si de catre amatori. Cel mai bine insa, este sa se opteze pentru profesionisti, care au experienta si pot veni cu sfaturi. Acestia vor sti cu exactitate unde trebuie sa fie montate camerele de supraveghere, cum sa acopere diversele unghiuri moarte si cum sa asigure cat mai bine fiecare componenta a sistemului.

Din fericire, exista mai multe magazine online care au capacitatea de a oferi inclusiv montarea.

Continutul pachetului trebuie sa fie analizat cu atentie

Un sistem de supraveghere video este un ansamblu destul de complex de produse, care au un rol important in supraveghere. Continutul unui pachet cu un sistem complet de supraveghere trebuie sa fie format din:

  • Camere de supraveghere;

  • DVR si HDD;

  • o sursa de alimentare suficient de puternica pentru toate camerele;

  • Conectori si cabluri (de date sau de alimentare);

  • Diverse accesorii. Printre aceste accesorii trebuie sa se regaseasca cravate de prindere sau dibluri.

 

Daca se opteaza pentru instalarea de catre profesionisti, sistemul de supraveghere poate sa aiba eficienta asteptata.