Relaţie specială a SNSPA cu parteneri academici din SUA

Parteneriatul strategic România – SUA generează rezultate concrete nu doar în domeniul apărării și securității, ci și în cel al educației și cercetării. Un exemplu în acest sens este și Conferința internațională „Mass-media și spațiul public. Puterea publicului în era digitală", organizată de Centrul Internațional Cox (Universitatea din Georgia, SUA), Centrul de Cercetare în Comunicare (SNSPA) și Institutul de Comunicare (Universitatea din Lyon 2).

20 oct. 2016, 11:29
Relaţie specială a SNSPA cu parteneri academici din SUA

Deși presupune o cooperare multi-națională în domeniul educației, având în vedere implicarea a două universități din Uniunea Europeană și una din SUA, evenimentul academic evidențiază orientarea României spre spațiul occidental și subliniază dimensiunea transatlantică a învățământului superior în general și a SNSPA în special. De altfel, deși este o universitate cu un profil bine delimitat, definindu-se ca „Școală de guvernare”, SNSPA are o deschidere internațională consistentă și a dezvoltat de-a lungul timpului relații cu parteneri academici din SUA, împreună cu care organizează conferințe științifice, prelegeri, activități didactice sau schimburi educaționale. 

Conferința internațională „Mass-media și spațiul public. Puterea publicului în era digitală” se desfășoară în perioada 20-21 octombrie la Universitatea din Georgia (Athens) și reunește experți în comunicare, jurnalism, publicitate și domenii conexe.