Remedii naturale contra inflamaţiei din corp

Multe persoane se confruntă cu inflamație în diferite părți ale corpului. Această inflamație apare din cauza mai multor motive, cum sunt diverse afecțiuni și modificarea stilului de viață, cauzând disconfort.

03 iul. 2018, 07:17
Remedii naturale contra inflamaţiei din corp

Cel mai des sunt luate medicamente pentru a menține sub control problema, dar ele au unele efecte secundare. Cele mai eficiente în acest caz sunt ceaiurile naturale, și anume:

Ceaiul de scorțișoară

Ceaiul de scorțișoară conține proprietăți antiinflamatorii, care ajută la reducerea inflamației din corp. Mai mult, scorțișoara este condimentul care își păstrează toate componentele active, fără să sufere vreo modificare când intră în contact cu alt aliment. Bea zilnic câte o ceașcă de ceai de scorțișoară.

Ceaiul de fenicul

Ceaiul de fenicul este foarte benefic pentru sănătate, fiind util în reducerea inflamația din corp. Fenicul reduce nivelul hormonului cortizol și, de asemenea, ajută la ameliorarea durerii cauzate de leziuni și crampe.

Ceaiul de mentă

La fel ca ceaiul de fenicul, cel de mentă este foarte benefic în reducerea inflamației și durerii. Menta deține proprietăți antiinflamatoare și are efect răcoritor, ambele acționând asupra problemei într-un mod pozitiv.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este sursă bogată de antioxidanți. Acești compuși ajută la reducerea inflamației din corp, precum și la ameliorarea durerii.

Ceaiul de turmeric

Datorită proprietăților antiinflamatoare, turmericul este condimentul folosit adesea pentru reducerea inflamației și a durerii. Adaugă în ceaiul de turmeric și o lingură de miere.

Bea zilnic câte o ceașcă din ceaiurile enumerate mai sus, pentru a ține sub control inflamația din corp.

Info: Nu uita că cele mai eficiente sunt remediile naturale, atâta timp cât este cerută părerea medicului. Așadar, nu apela la ceaiurile de mai sus fără recomandarea atentă a specialistului.

Ceaiuri din plante medicinale pentru fiere