Repartizare computerizata liceu 2018. Cum se face departajarea candidaţilor

Repartizare computerizata liceu 2018.  Marti, 19 iunie 2018, s-au afisat Rezultate Evaluare Nationala 2018 , urmand ca sambata, 23 iunie 2018, sa se afiseza si rezultatele contestatiilor. Dupa calcularea Mediei de admitere la liceu, absolventii claselor a VIII-a se vor inscrie la liceu.

21 iun. 2018, 03:36
Repartizare computerizata liceu 2018. Cum se face departajarea candidaţilor

Repartizare computerizata liceu 2018.  Cum se completeaza fisa de inscriere la liceu

Ai calendarul inscrierii la liceu aici

Candidatii completeaza pe fisa de inscriere, in ordinea preferintelor, codurile optiunilor pentru profilurile, specializarile sau domeniile de pregatire dorite. 

Candidatii sunt avertizati ca pentru profilurile, specializarile sau domeniile de pregatire la care predarea se face intr-o limba a unei minoritati nationale, pot inscrie codul respectiv in fisa de optiuni numai daca au urmat cursurile gimnaziale in limba materna respectiva sau daca au sustinut si au promovat proba de verificare a cunostintelor de limba materna mentionata la Art. 10, alin. 8 din Metodologia de admitere. In caz contrar, optiunea va fi anulata in momentul repartizarii computerizate. 

Candidatii sunt avertizati ca, pentru specializarile la care predarea unei limbi moderne se face in regim bilingv, pot inscrie codul respectiv in fisa de optiuni numai daca au sustinut si daca au promovat proba de verificare a cunostintelor la limba moderna respectiva si au pe fisa nota obtinuta la aceasta proba, conform prevederilor Art. 11 din Metodologia de admitere. In caz contrar, optiunea respectiva va fi anulata in momentul repartizarii computerizate. 

Pe fisa de admitere a fiecarui candidat se pot afla note la cel mult doua limbi materne diferite la rubrica „nota obtinuta la limba si literatura materna la evaluarea nationala” (una dintre ele fiind, eventual, limba materna din care a studiat disciplinele la gimnaziu). 

Exemplu de completare a optiunilor:

(1) Daca prima optiune este pentru specializarea matematica-informatica, liceu – cursuri de zi, din Liceul Minerva, care are in brosura codul 107, atunci elevul va completa pozitia 1 din fisa astfel:

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.