Reţeta zilei: Tartă cu mere şi firimituri

Ispititoare, aromate şi crocante! Aşa pot fi descrise deserturile care au la bază aluatul clasic franţuzesc de tartă. Deşi poate părea sofisticată la prima vedere, tarta necesită puţine ingrediente pentru a fi delicioasă. Încearcă în această perioadă şi o delicioasă tartă cu mere şi firimituri.

13 iun. 2017, 09:00
Reţeta zilei: Tartă cu mere şi firimituri

Ingrediente

Pentru aluat

75 g unt
2 gălbenușuri
2 linguri zahăr
½ linguriță praf de copt
1 praf sare
220 g făină
2 linguri zeamă de lămâie
untul pentru uns

Pentru umplutură

5 mere
1 lingură zeamă de lămâie
3 linguri zahăr
2 linguri unt
½ linguriță scorțișoară
1 linguriță zahăr pudră

Mod de preparare

Pentru umplutură, cureți merele de coajă și semințe, le tai cubulețe, le amesteci cu zeama de lămâie, zahărul și scorțișoara. Pui amestecul pe foc aproximativ 7 minute, până când merele devin ușor moi.

Pentru aluat, mixezi untul cu zahărul până devine cremos. Adaugi gălbenușurile amestecate cu zeama de lămâie. Cerni făina împreună cu praful de copt și sarea și le adaugi în compoziția cu unt. Din aluatul obținut, 2/3 îl întinzi într-o tavă cu pereți detașabili unsă cu unt.

Cealaltă bucată de aluat o pui la congelator 15 minute. Peste aluatul din tavă pui merele, torni untul topit și presari zahărul pudră. Peste tartă răzuiești aluatul din congelator. Dai tarta la cuptor, la 180 °C, 35 de minute.

Serveşte alături de această tartă cu mere un delicios sirop de căpşuni şi află cum se prepară siropul pe clickpoftabuna.ro!