Reţeta zilei: Tort cu căpşuni

Ştiai că parfumatele căpşuni au numeroase beneficii pentru sănătate? Consumul lor întăreşte sistemul imunitar, previne cataracta, întârzie apariţia ridurilor şi ţine la distanţă bolile cardiovasculare. Alege o reţetă apetisantă de tort cu căpşuni şi bucură-te de beneficiile acestor fructe de sezon!

06 iun. 2017, 07:35
Reţeta zilei: Tort cu căpşuni

Ingrediente

Pentru blat

4 ouă
1 pahar zahăr
1 ¾ pahar făină
10 g praf de copt
3 linguri lapte
120 g unt
1 praf sare

Pentru decor

10 g gelatină
500 g căpșuni
200 g zahăr
50 ml apă rece

Mod de preparare

Pentru blat, separi albușurile de gălbenușuri. Mixezi untul moale cu zahărul, apoi adaugi gălbenușurile. Torni, în ploaie, făina cernută cu praful de copt. Adaugi laptele și amesteci. Mixezi albușurile cu sarea și le încorporezi în compoziția de mai sus. Amesteci totul cu
o spatulă, de jos în sus. Torni aluatul într-o tavă cu pereții detașabili tapetată și-l coci 40-50 de minute, la 180 °C.

Între timp, pregătești decorul. Speli căpșunile, le tai jumătăți, le amesteci cu zahărul și le așezi pe foc, la flacără mică până când se topește zahărul. Separat, amesteci gelatina cu apa și o lași deoparte 15 minute. Ulterior, adaugi gelatina în amestecul de căpșuni pe care-l torni peste blatul răcit. Dai prăjitura la frigider 5 ore.

Dacă vrei să ai grijă de silueta ta, află pe clickpoftabuna.ro cum se prepară o prăjitură cu ciocolată!