ROLAND GARROS 2017. Sorana Cîrstea, prima româncă ajunsă în turul II. A învins-o clar pe Shuai Peng

ROLAND GARROS 2017. Sorana Cîrstea şi Simona Halep, singurele românce rămase pe tabloul principal din cele şase aflate la Internaţionalele de Tenis ale Franţei, au fost programate să joace marţi meciurile din primul tur.

30 mai 2017, 05:37
ROLAND GARROS 2017. Sorana Cîrstea, prima româncă ajunsă în turul II. A învins-o clar pe Shuai Peng

ROLAND GARROS 2017. Sorana Cîrstea a obţinut o victorie facilă în runda inaugurală de la Paris, câştigând în doar 59 de minute în faţa unei adversare mai bine cotate, chinezoaica Shuai Peng, aflată pe locul 36 în lume. Meciul a fost la discreţia compatrioatei noastre, care a condus cu 4-0 şi 5-2 şi a încheiat primul set în 37 de minute, scor 6-3. Setul al doilea a fost şi mai scurt, doar 22 de minute, timp în care Sorana şi-a pierdut o singură dată serviciul.

A fost prima victorie a zilei de marţi pe terenurile de la Roland Garros, iar Sorana Cîrstea confirmă forma bună arătată în sezonul acesta pe zgură, cu semifinală la Nurnberg şi sfert de finală la Madrid.

În turul secund, joi, Sorana Cîrstea va juca împotriva jucătoarei iberice Carla Suarez Navarro, care a trecut cu 6-4, 6-2 de grecoaica Maria Sakkari.

Sorana Cîrstea – Shuai Peng 6-3, 6-1

ROLAND GARROS 2017. Sorana Cîrstea o reîntâlneşte pe chinezoaica Shuai Peng după mai bine de şapte ani, precedenta întâlnire dintre cele două având loc în 2010, la Hobart. Peng a fost cea care a câştigat atunci, însă între timp lucrurile s-a schimbat radical, Sorana ajungând până pe locul 21 în clasasmentul WTA. Deşi porneşte cu şansa a doua în acest meci, Sorana are avantajul de a se siomţi foarte bine pe zgura franceză. Anul trecut a ajuns până în optimi, când a fost eliminată de Garbine Muguruza, cea care avea să câştige turneul, dar ea are şi sun sfert de finală aici, în 2009.

ROLAND GARROS 2017. Simona Halep va juca aproximativ de la ora 19.45 cu slovaca Jana Cepelova. Cele două s-au întâlnit ultima oară anul trecut, la Wimbledon, când Cepelova a eliminat-o pe Halep din primul tur.