ROMÂNIA – CANADA 17-15 la CM de rugby. STEJARII au întors meciul de la 0-15

Naţionala de rugby a României a câştigat, marţi, meciul cu Canada, de la Cupa Mondială, scor 17-15, după ce a fost condusă cu 15-0!

06 oct. 2015, 17:58
ROMÂNIA – CANADA 17-15 la CM de rugby. STEJARII au întors meciul de la 0-15

România a început bine jocul, dar canadienii au marcat primii, după 11 minute, prin Gordon McRorie, care a executat perfect o lovitură de pedeapsă de la 22 de metri. Stejarii au jucat 10 minute în inferioritate numerică după ce Cătălin Fercu a primit cartonașul galben, în minutul 19. Primul eseu al partidei a aparținut Canadei prin Van Der Merwe, care a profitat de breșele din apărarea noastră. Canadienii au început repriza secundă tot cu un eseu.

După 53 de minute, România a reintrat în meci prin eseul lui Macovei și transformarea lui Vlaicu. „Stejarii” au mai făcut un eseu prin același Macovei, în minutul 74, și tot Vlaicu l-a transformat. Cu două minute înainte de final, Florin Vlaicu ne-a adus victoria prin transformarea unei lovituri de pedeapsă.

România mai are de jucat cu Italia şi, în cazul unei victorii,  va urca pe locul 3 și va avea asigurată participarea la următorul Campionat Mondial, din Japonia, din 2019.