ROMANIA – CHILE 3-2 într-un meci amical. „Tricolorii” au revenit de la 0-2

Echipa națională a României a învins, marţi, reprezentativa statului Chile, scor 3-2, într-un meci amical disputat pe Cluj Arena.

13 iun. 2017, 19:55
ROMANIA – CHILE 3-2 într-un meci amical. „Tricolorii” au revenit de la 0-2

Chile a început în forță și a deschis scorul încă de la prima ocazie de gol. În minutul 8, Vargas, golgeterul celor din Chile la ultimele două ediții ale Cupei Americii, a marcat pe colțul scurt, fără nicio șansă pentru Pantilimon. După alte 10 minute, Valencia și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor după ce a trimis mingea printre picioarele lui Pantilimon.

Naționala noastră a revenit în joc în minutul 31, când Stancu a transformat extraordinar o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri. Chilienii au rămas în 10 oameni în minutul 33, când Florin Andone a forțat cartonașul roșu la Medel. Căpitanul selecționatei sudamericane a avut un gest nesportiv și a fost trimis la cabine. Jucătorii lui Daum au ieșit de la vestiare mai optimiști și cu o poftă de atac nebună. În minutul 60, Stanciu a egalat cu un șut din afara careului, mingea a lovit bara laterală și a intrat în poartă.

Băluță a debutat în tricoul României și a fost cel care a adus victoria tricolorilor! Olteanul a profitat de șutul foarte bun al lui Stanciu de la distanță și de faptul că portarul Herrera a respins în față de unde a trimis balonul în poartă.

România – Chile 3-2 (1-2)

Au marcat: Stancu 31, Stanciu 60, Băluță 83 / Vargas 8, Valencia 18.

Cartonaș roșu: Medel 33.

România: Pantilimon – Benzar (46 A. Ivan), Chiricheş, Toşca, Cr. Ganea (70 Ţâru) – Pintilii, R. Marin (46 Rotariu) – Hanca, Stanciu (86 Bicfalvi), B. Stancu (66 Băluţă) – Fl. Andone (46 Grozav). Selecţioner: Daum.

Chile: Herrera – Diaz (55 F. Silva), Medel, Roco, Mena (89 Martin Rodriguez) – Aranguiz (54 Vidal), M. Diaz, Gutierrezc (82 J. Fuenzalida) – Valencia (46 Isla), Vargas (64 Puch), Alexis Sanchez. Selecţioner: Pizzi.