ROMÂNIA-POLONIA. Presa de la Varşovia ne face praf: România e o echipă mediocră şi are probleme să înscrie

Presa din Polonia este convinsă că naţionala lor se va întoarce cu cele trei puncte de la Bucureşti şi nu vor exista probleme în meciul de vineri, de pe Arena Naţională, în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2018.

08 nov. 2016, 15:55
ROMÂNIA-POLONIA. Presa de la Varşovia ne face praf: România e o echipă mediocră şi are probleme să înscrie

ROMÂNIA-POLONIA. Publicaţia Polsat Sport notează că „România este o echipă mediocră. Putem merge la Bucureşti fără teamă. Rivalul nostru de vineri este mai mult decât mediu şi are mari probleme în a marca goluri. Cei mai periculoşi jucători ai lor sunt prietenii lui Teodorczyk de la Anderlecht, adică Stanciu şi Chipciu„.

Vineri, la Bucureşti, vom înfrunta cea mai bună defensivă din calificările precedente şi un atac foarte eficient. Nu ştim încă selecţia lui Christoph Daum, dar a fost stabilită linia de fundaşi centrali care vor avea misiunea să-l blocheze pe Robert Lewandowski. Vlad Chiricheş revine după o accidentare şi va face pereche cu căpitanul Dragoş Grigore. Chiricheş are o slăbiciune bine cunoscută: nu face faţă cu brio duelurilor fizice de intensitate ridicată, de aceea a plecat din Premier League. Grigore este o enigmă: a jucat bine la Toulouse, dar joacă acum în Qatar, într-un campionat în care preocuparea pentru defensivă este redusă, ritmul de joc este scăzut, iar jucătorii mediocri. În aceste condiţii, Lewandowski ar putea găsi multe spaţii vineri. România este o echipă bine organizată tactic, dar fotbalişti mai slabi din punct de vedere individual„, a scris sport.pl.

Citeşte şi Adi Popa despre meciul România-Polonia: M-ar mulţumi şi un 10-9!

Pawel Golanski, fost jucător la FC Steaua Bucureşti, a adoptat un ton mai moderat atunci când a fost rugat de către jurnaliştii din ţara natală să prefaţeze partida cu România.

După Campionatul European s-a scris mult în presa din România că nu e cea mai bună atmosferă la echipa naţională, mulţi jucători au fost nemulţumiţi de faptul că nu au fost folosiţi. Cunosc mediul din România, ştiu ce caracter au jucătorii de acolo. Toţi şi-ar dori să joace precum Hagi, dar pentru unii e pur şi simplu imposibil. A venit un antrenor nou care încearcă să îmbunătăţească atmosfera şi să strângă echipa în jurul lui.

Am anticipat faptul că va veni timpul şi pentru un selecţioner străin pe banca României. Amintiţi-vă că şi Polonia a trecut prin această situaţie atunci când a fost adus Leo Beenchakker. Românii speră ca Daum să facă ce a făcut Beenchakker la noi. Rezultatele din primele trei meciuri nu sunt entuziasmante, dar ei sunt convinşi că a fost un pas înainte aducerea lui Daum. Antrenorul lor e convins că se află pe drumul celor bun, iar România va reuşi calificarea„, a declarat Golanski în cadrul emisiunii Cafe Futbol.

România se află pe locul 3 în grupa E de calificare pentru Campionatul Mondial din 2018. „Tricolorii” au strâns 5 puncte din primele trei partide, grupa fiind condusă de Muntenegru şi Polonia, ambele cu câte 7 puncte.