Românii care au băgat groază în spanioli, 108 ani de închisoare. Procurorii cer pedepse dure pentru trei fraţi

Procurorii cer pedepse de 108 ani de închisoare pentru cei trei fraţi suceveni care au omorât un afacerist spaniol în vârstă de 90 de ani. Dacă primii doi sunt deja închişi într-un penitenciar din Spania, Petru Lupu este dat în urmărire de poliţiştii spanioli.

13 oct. 2015, 08:38
Românii care au băgat groază în spanioli, 108 ani de închisoare. Procurorii cer pedepse dure pentru trei fraţi

Procurorii spanioli au finalizat urmărirea penală în cazul omorârii omului de afaceri Vicente Almela stabilind că autorii faptei au fost fraţii Ion, Vasile şi Petru Lupu, din oraşul Dolhasca, care au acţionat împreună cu Alina Cristina Margoi şi Gheorghe Oprea. Dacă fraţii Ion şi Vasile Lupu au fost deja arestaţi, cel de-al doilea frate, Petru Lupu, nu a fost găsit deocamdată de anchetatorii spanioli.

Potrivit obiectivdesuceava.ro, procurorii spanioli au cerut pentru cei cinci români acuzaţi de uciderea afaceristului spanioli pedepse cu închisoare de 108 ani, precum şi o compensaţie financiară de 90.000 de euro, reprezentând valoarea bunurilor furate şi daune morale acordate soţiei şi celor trei copii ai bătrânului.

Citeste si: Munceşte în Spania pentru a-şi plăti amenzile de prostituţie din România

Spaniolul era un cunoscut om de afaceri din Vall d’Uixo (Castellon). In noaptea de 23 spre 24 februarie 2013, în jurul orei 02.00, un vecin de-al bătrânului a altertat Guardia Civil spunând că a auzit ţipete în locuinţa acestuia. Când ofiţerii au intrat în casă, Vicente Almela zăcea mort pe podea. Soţia sa, în vârstă de 86 de ani, a fost dusă la spitalul La Pana de Villareal, după ce a suferit mai multe leziuni. Garda Civilă a stabilit că hoţii au intrat peste ei în casă în timp ce dormeau, i-au legat şi bătut, iar în urma loviturilor primite, Vicente Almela a făcut un infarct miocardic şi a decedat.

Dacă fraţii Ion şi Vasile Lupu au ajuns după mai bine de un an pe mâna anchetatorilor spanioli, complicii săi au fost reţinuţi la doar două zile de la jaf. Cristina Alina Margoi, în vârstă de 38 de ani, care avea grijă de cuplul Almela şi prietenul ei Gheorghe Oprea, în vârstă de 24 de ani, au fost arestaţi pentru jaful din noaptea de 23 spre 24 februarie 2013. Românca a lucrat timp de două luni în casa lui Vicente Almela, în noaptea fatidică poliţiştii de la Garda Civilă găsind-o pe aceasta legată alături de bătrâni. In primă fază, anchetatorii au crezut că este o altă victimă a jafului, dar legarea ei a fost doar o parte din plan. Cercetările au stabilit că ea i-a furnizat iubitului ei informaţii cheie pentru a comite atacul.